Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Förste forskningsingenjör

Patologi

Ansök

senast

2021-05-17

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Förste forskningsingenjör i patologi med inriktning mot cancerforskning vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en förste forskningsingenjör i en forskargrupp som bedriver forskning om TGF-beta signaltransduktion i relation huvudsakligen till prostatacancer. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se) och bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan och har c:a 85 anställda.


Anställningen är tillsvidare och avser heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifterna
Projektet syftar till att förbättra förståelsen av den vanliga sjukdomen prostatacancer för att på lång sikt komma fram till bättre diagnostiska och terapeutiska verktyg för att möjliggöra sk precision medicine. Forskningens fokus är på detaljerade studier av komponenter i TGF-beta systemet i relation till tumörcellers överlevnad, genetisk stabilitet, celldelning och invasiva potential med användning av både primära tumörer och i cellinjer, samt undersökningar av kliniska material.

Kompetenskrav
Den sökande skall ha doktorsexamen i patologi med inriktning mot cancerforskning. Dokumenterad erfarenhet av arbete med celllinjer och humana tumörer, studier av epitelceller in vitro och in vivo samt transfektion av epitelceller är ett krav. Gedigna kunskaper om metoder inom in situ proximity ligation assay, immunofluorescence, konfokal mikroskopi, FACS, cellcykelreglering, cytokinetik och cell migration/invasion är också ett krav. Den sökande måste ha goda teoretiska kunskaper inom områdena cellbiologi och patologi samt ha erfarenhet från arbete med specifika in situ metoder på vävnadssnitt.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med TGF-beta signalering och endocytosmekanismer för dess receptorer är meriterande. Den sökande bör ha dokumenterad god förmåga att planera experiment och arbeta självständigt i laboratoriet, att samverka med andra på ett positivt sätt samt ha god organisationsförmåga. Dessutom bör den sökande ha god erfarenhet av att sammanställa resultat till vetenskapliga publikationer. Den sökande bör också ha mycket goda kunskaper i tal och skrift på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, noggrannhet, driv och samarbetsförmåga.

Ansökningsförfarande
Till en fullständig ansökan ska följande handlingar bifogas:
- Ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen.
- Ett CV/meritförteckning inkluderande datum för doktorsexamen, titel på avhandlingen och aktuell.
- Kopior av betyg, examensbevis samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Maréne Landström, tel: 090-785 24 58 e-post: marene.landstrom@umu.se.

Ansökan, skriven på svenska eller engelska, skall göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2021-05-17.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Marene Landström

090-785 24 58

Diarienummer

ANN 2.2.1-638-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.