Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2021-06-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en Förste forskningsingenjör till Institutionen för klinisk mikrobiologi. Olika typer av virus orsakar mer eller mindre allvarliga sjukdomar i mage och tarm. Projektet går ut på att få ökad förståelse för de molekyler och mekanismer som engageras vid infektion och sjukdom. Du blir en del av en internationellt ledande forskargrupp som använder state-of-the-art-tekniker och som samarbetar med andra ledande forskare i och utanför Sverige. Vår målsättning är att erhålla ny, banbrytande kunskap som kan användas för utveckling av läkemedel och behandlingar av svåra infektioner. Vi erbjuder en internationell, stimulerande och samarbetsorienterad forskarmiljö där din vetenskapliga karriärutveckling främjas. Anställningen är tidsbegränsad till två år med möjlighet till förlängning, med start enligt överenskommelse.

Projektet

Projektet går bland annat ut på att med hjälp av olika omics-metoder identifiera, validera och karaktärisera molekyler och mekanismer som är involverade vid infektion med enteriska adenovirus av olika celler, inklusive enteriska organoider (enteroider). Exempel på tekniker som du kommer att använda: Proteomics; transcriptomics; odling, rening och kvantifiering av adenovirus; Eukaryot cellodling; avancerad fluorescensmikroskopi och qPCR för kvantifiering av transduktion; samt statistiska beräkningar.

Du kommer sannolikt att uttrycka och rena proteiner som uttrycks i prokaryota och eukaryota system och använda RNA-interferens, CRISPR / Cas9-teknik och/eller farmakologisk störning för validering/karaktärisering av identifierade värdfaktorer.

Tjänsten ger dig möjlighet att självständigt leda och utveckla projekt.

  • Planera och utföra experiment, tolka resultat och sätta dessa i en vetenskaplig kontext.
  • Presentera och diskutera din forskning med andra forskare inom och utanför gruppen, på nationella och internationella konferenser.
  • Delta aktivt i seminarier och journal clubs, samt gå vidareutbildningskurser.
  • Du är aktivt engagerad i sammanställning och publicering av forskningsresultat.
  • Du kommer också att få handleda svenska och utländska studenter på master/magister-nivå, och delta i institutionens övriga undervisning.
  • Agera överensstämmande med universitetets policy för lika möjligheter och dataskydd.

Kvalifikationer

Du ska ha en PhD i virologi. Du måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska, ska kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du bör ha ett stort intresse av virologi, vara mycket motiverad och villig och ta dig an vetenskapliga och metodologiska utmaningar. Tidigare praktisk erfarenhet av arbete med adenovirus, cellodling, avancerad mikroskopi, genomik flödescytometri och proteinrening är meriterande, liksom arbete med enteroider.

Ansökan ska innehålla:

1. Personligt brev som illustrerar kvalifikationer och motivation
2. CV
3. Styrkta kopior av examensbevis, intyg och betyg
4. Kopia av PhD-bevis.
5. Kontaktuppgifter till 2-3 referenser

Ansökan görs elektroniskt via Varbi.
Sista ansökningsdag 29/6-21

 

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse

För frågor, vänligen kontakta Niklas Arnberg. E-post: niklas.arnberg@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Niklas Arnberg

niklas.arnberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-965-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-06-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.