Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2021-12-03

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Det övergripande syftet med projektet är att undersöka den molekylära mekanismen som leder till bildandet av dessa patogena mtDNA-deletioner.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar arbete med human cellkultur, konfokalmikroskopi, nukleinsyrabaserad in vitro proteinbiokemi samt Gquadruplex-DNA in vitro- och in cellulo-analys.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i genetik/molekylärbiologi. Kandidaten bör ha en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi, inklusive erfarenhet av arbete med mänsklig cellkultur och proteinanalys. Erfarenhet av epifluorescens och konfokalmikroskopi och in vivo cellavbildning krävs. Vidare krävs kunskaper om rekombinant proteinuttryck och rening med användning av mänskliga- och insektsceller som expressionssystem, erfarenhet av nukleinsyrebaserade in vitro protein biokemi-experiment samt goda kunskaper inom experiementell design. 

Goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt samt god förmåga att arbeta självständigt krävs.

Tidigare erfarenhet av arbete i en internationell forskargrupp, erfarenhet inom fältet sekundära DNA-strukturer samt erfarenhet av arbete med mitokondriell metabolism och olika tekniker för att hantera mitokondriell funktionalitet är meriterande.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-12-03.

Villkor

Anställningen är på heltid samt tillsvidare. Tillträde 2022-01-01 eller efter överenskommelse.

Information

För mer information, kontakta sjoerd.wanrooij@umu.se. 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Sjoerd Wanrooij

090-786 65 65

Diarienummer

AN 2.2.1-1655-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.