Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör

Institutionen för strålningsvetenskaper

Ansök

senast

2022-06-02

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Institutionen för Strålningsvetenskaper söker en första forskningsingenjör med erfarenhet av biomarkörsstudier. Anställningen är på heltid, tillsvidare med start snarast möjligt, eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Vi söker en första forskningsingenjör som ska fungera som labbansvarig och bland annat utföra analyser av material från biobanksprover. Dessa analyser kommer i första hand att vara fokuserade på RNA från frysta prover vilka kommer att användas för sekvensering och ev. array-baserade analyser. Andra metoder och tekniker kan komma att efterfrågas i framtiden. Som första forskningsingenjör kommer du även att ansvara för ev. framtida studenter i labbet, inköp av material och utrustning samt dokumentation av använda metoder.  

Behörighet

För att vara kvalificerad för anställningen måste du ha en doktorsexamen inom biomedicin, molekylärbiologi eller motsvarande. Utöver doktorsexamen krävs även kunskaper inom translationell cancerforskning. Goda kunskaper i biomedicin samt biobanks- och registerforskning, framförallt gällande laborativt arbete. Goda kunskaper i och erfarenhet av transkriptomiska och epigenetiska analysmetoder, inklusive genome-wide arraybaserade metoder. Du ska ha god kunskap och erfarenhet av att extrahera både DNA och RNA från frysta humana prover av blod och tumörvävnad inklusive kryoextraktion. Goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift) är avgörande då en stor del av arbetet är beroende av god kommunikation med biobanks- och registerhållare och att självständigt kunna fylla i blanketter på svenska. Vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande

Postdoktoral erfarenhet och erfarenhet av att använda CryoXtract är meriterande, detta gäller även andra avancerade molekylärbiologiska metoder för DNA/RNA-extraktion från humant biologiskt material såsom t.ex. laser-mikrodissektion. 

Ansökan skall innehålla 

  • Personligt brev som kort beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • Meritförteckning (CV)
  • Lista över publikationer inklusive en länk till din doktorsavhandling.
  • Kopia av examensbevis.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2 juni 2022. 

Upplysningar

Lämnas av docent Sophia Harlid, Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, sophia.harlid@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Sophia Harlid

090-7852845

Diarienummer

AN 2.2.1-870-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-06-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.