Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Handledare (Timanställning)

Institutionen för datavetenskap

Ansök

senast

2021-04-28

  • Typ av anställning Visstidsanställning kortare än 3 månader
  • Omfattning 10-15 tim/v
  • Ort Umeå

Beskrivning
Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 460 heltidsstudenter. Nu söker vi dig som vill handleda studenter. Sista ansökningsdag är 28 april. 

Arbetsuppgifter
I rollen som handledare ska du stödja och hjälpa nybörjarstudenter i programmering på kurserna Programmering i Python, Programmeringsteknik med Python och Matlab samt Programmeringsteknik med C och Matlab. Alla dessa kurser ges på svenska, så all kommunikation på kurserna sker på svenska. Kurserna ges normalt som campuskurs men beroende på pandemins utvecklig kan hela eller delar av kursen ges digitalt. Vi arbetar med Canvas som lärplattform och Zoom för digitala möten.

Kurserna ges under oktober månad och totalt är det ca 400 studenter som kommer att behöva hjälp och handledning. Din insats skulle vara att ge återkoppling på uppgifter och/eller handledning i datorsal. Du kommer att vara anställd vid institutionen och vara en del av ett lärarlag som gemensamt arbetar med kursen. Din arbetsinsats är ca 10 - 15 tim/vecka eller 50 - 60 timmar totalt.

Kvalifikationer

Krav för att kunna handleda är att:

Du studerar på utbildningen som kursen vänder sig till. Det innebär att du antingen är antagen till en civilingenjörsutbildning vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet eller läser Kandidatprogrammet i Kognitionsvetenskap. Du ska ha klarat av dina egna studier på kursen som avses med lägst betyg 3/godkänd och ha tid över till handledning. Det innebär att du bör kunna visa att du i hög grad klarat av dina studier i normal studietakt och inte har för många kurser oavklarade.
Du som söker ska självklart tycka det är intressant med undervisning och vara motiverad till att hjälpa nya studenter.
Du behöver inte ha en gedigen programmeringsbakgrund men vi vill att du själv har läst minst 15 hp i programmering och har ett eget intresse.
Meriterande är om du har högre betyg än 3/godkänd på kursen som avses. Färsk kännedom om kursens upplägg samt ledarmeriter från tex. Idrottslag, kåren, konfirmationsläger etc. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. En merit är också om du arbetat som handledare eller amanuens tidigare (hos oss eller på annan institution).

Ansökan

I din ansökan vill vi att du ska

•       bifoga en kort beskrivning om dig själv och varför du skulle passa som handledare

•       ange vilken/vilka av de tre språken(C, Python och Matlab) som du har erfarenhet av och vill handleda studenter i.

•       bifoga ett Ladokutdrag över dina studier.

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta gärna Lena Kallin Westin, kallin@cs.umu.se

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Oktober

Kontaktperson

Lena Kallin Westin

kallin@cs.umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-435-21

Löneform

Timlön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.