Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

HR-samordnare, vikariat

Sociologiska institutionen

Ansök

senast

2022-01-28

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker dig som vill arbeta brett inom HR-området gentemot institutionerna Pedagogik, Psykologi och Sociologi vid Umeå universitet. Anställningen är ett vikariat på heltid under perioden 2022-04-01 till och med 2023-01-31.

Anställningen är placerad vid Sociologiska institutionen men arbetsuppgifterna kan komma att fördelas mellan Sociologiska institutionen, Pedagogiska institutionen, institutionen för Psykologi samt även Idrottshögskolan och enheten för polisutbildning. Dessa institutioner har ett gemensamt administrativt samarbete och den anställde kommer att få ta del av ett spännande utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett HR-team som har till uppgift att stödja institutionernas prefekter och ledning i diverse frågor inom personalområdet så som exempelvis rekrytering, arbetsmiljö- och likavillkorsfrågor, rehabilitering, arbetsrätt samt rådgivning utifrån gällande lagstiftning, avtal och policys/riktlinjer. Dina arbetsuppgifter består även av löpande personalarbete som till exempel administration av rekryterings- och anställningsärenden samt hantering av ärenden inom universitetets personaladministrativa system. Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå och arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Kompetenskrav

Du som söker har examen från personalvetarprogram eller motsvarande samt erfarenhet av självständigt HR-arbete. Kontakter och kommunikation med internationella medarbetare förekommer i arbetet varför goda kunskaper i engelska, såväl som i svenska, i både tal och skrift är ett krav. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av HR-arbete i stor, statlig organisation, gärna universitet eller högskola. Det är också meriterande om du har arbetat med datorbaserade personalsystem, till exempel Primula.

Du är självgående, strukturerad, handlingskraftig och kan prioritera mellan arbetsuppgifterna. Förmåga att samarbeta, kommunicera samt sträva mot gemensamma mål är central. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev som motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2022-01-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Här kan du läsa mer om de aktuella institutionerna/enheterna:

Pedagogiska institutionen, www.pedag.umu.se

Institutionen för psykologi, www.psy.umu.se

Sociologiska institutionen, www.soc.umu.se

Enheten för polisutbildning, www.polis.umu.se

Idrottshögskolan, www.ih.umu.se 

Tillträde

2022-04-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Jenny-Ann Brodin Danell, prefekt

090-786 98 14

Lena Lejon, HR-samordnare

090-786 66 96

Diarienummer

AN 2.2.1-31-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2022-01-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.