Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

HR-specialist till Kansliet för teknik och naturvetenskap

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet gemensamt

Ansök

senast

2021-10-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vill du arbeta både strategiskt, operativt och brett med personalfrågor? Kansliet för teknik och naturvetenskap söker en medarbetare till HR-området. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till två år med tillträdesdatum 1 januari 2022, eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 29 oktober!

 
Arbetsuppgifter


Som HR-specialist hos oss är du ett professionellt och konsultativt chefsstöd. I din roll erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du kommer att stödja chefer och HR-administratörer i personal- och arbetsrättsliga frågor. Arbetet är brett och styrs av det behov som finns i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår att bistå fakultetens prefekter i bl.a. rekrytering, partssamverkan, lönebildning, arbetsmiljöfrågor, utveckling av HR-processer samt att handlägga personaladministrativa och arbetsrättsliga ärenden. I arbetsuppgifterna ingår även att vara stöd till fakultetens ledningsgrupp i personalfrågor samt administrativa arbetsuppgifter som exempelvis handläggning av beslut och sammanställning av remisser som en naturlig del i arbetet.

Du kommer att samarbeta med fakultetsledning, prefekter och HR-administratörer i det dagliga arbetet med HR-frågor. Andra kollegor som du samarbetar med är universitetets centrala HR-funktion och med andra fakultetskansliers HR- funktion.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande utbildning. Du har några års erfarenhet att arbeta operativt och administrativt med personalfrågor och där vi speciellt värdesätter erfarenhet av något eller några av dessa områden; rekrytering, arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö.

Arbetet innebär att du hanterar många pågående ärenden samtidigt och det krävs att du är noggrann och kan strukturera och prioritera ditt arbete. För arbetet krävs att du kan arbeta självständigt och ta eget ansvar samtidigt som du måste ha mycket god samarbetsförmåga. Du är trygg i den konsultativa rollen och etablerar snabbt framgångsrika relationer med verksamhetsföreträdare, fackliga representanter och övriga samverkanspartners. Då arbetsuppgifterna är varierande behöver du vara positiv, flexibel, serviceinriktad och kunna hantera arbetsuppgifter på olika nivåer. Givetvis har du hög integritet.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om de regelverk som styr verksamheten inom HR-området, liksom goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, och kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Goda kunskaper inom Officepaketet och vana av att använda olika IT-system är en självklarhet i detta arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom statlig verksamhet, gärna högskolesektorn, är meriterande. Meriterande är också kunskap om statlig arbetsrätt, universitetets organisation samt våra rekryteringsprocesser. Erfarenhet personaladministrativa system, exempelvis Primula samt system för e-rekrytering är också meriterande.

 

Villkor

Anställningen avser heltid under två år med tillträde 1 januari 2022, eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

1. Ett personligt brev där du beskriver din professionella bakgrund och hur du passar för den aktuella utlysningen (max 1 sida).

2. Curriculum Vitae

3. Relevanta examensbevis, arbetsintyg och betyg

4. Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du ansöker via universitetets elektroniska rekryteringssystem. Vi vill ha din ansökan senast 29 oktober 2021. Välkommen med din ansökan!

 

Mer information

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta kanslichef Åsa Boily. Epost: asa.boily@umu.se eller mobil 072 143 98 55

 

Om oss

Vid Kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar för närvarande cirka 15 personer. Kansliet utgör Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens serviceenhet inom en rad områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forsknings- och utbildningsfrågor, information och rekrytering samt samverkan med det omgivande samhället. Fakulteten har cirka 1000 anställda och vår utbildning lockar för närvarande mer än 3000 helårsstudenter.  2021 omsätter fakulteten drygt en miljard kronor varav omkring två tredjedelar inom forskning. Fakulteten bedriver forskning och utbildning inom områden som teknik- och naturvetenskap, arkitektur och design samt farmaci.

 

Tillträde

2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Åsa Boily

090-786 63 76, asa.boily@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1413-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.