Hoppa direkt till innehållet
printicon

HR-specialist vid kansliet för medicin

Kansliet för medicin

Ansök

senast

2019-01-18

  • Typ av anställning Provanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Beskrivning

Vill du arbeta både strategiskt, operativt och brett med personalfrågor?

Kansliet för medicin söker förstärkning i HR-gruppen. Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan senast den 18:e januari!

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist hos oss är du ett professionellt och konsultativt chefsstöd. I din roll erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du kommer att stödja chefer och personaladministratörer i personal- och arbetsrättsliga frågor. Arbetet är brett och styrs av det behov som finns i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår att bistå fakultetens prefekter i bl.a. rekrytering, partssamverkan, lönebildning, arbetsmiljöfrågor, utveckling av HR-processer samt att handlägga personaladministrativa och arbetsrättsliga ärenden. I arbetsuppgifterna ingår även att vara stöd till fakultetens ledningsgrupp i personalfrågor. Vi är en statlig myndighet och därför ingår administrativa arbetsuppgifter som exempelvis protokollsskrivning, handläggning av beslut och sammanställning av remisser som en naturlig del i arbetet.

Du kommer i denna roll att arbeta i kansliets HR-team som består av fyra personer. Vi samarbetarbetar med fakultetsledning, prefekter och personaladministratörer i det dagliga arbetet med HR-frågor. Andra kollegor som du samarbetar med är universitetets centrala HR-funktion och med andra fakultetskansliers HR-funktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot personalområdet. Du som söker har flera års erfarenhet att arbeta operativt och administrativt med personalfrågor. Arbetet innebär att du hanterar många pågående ärenden samtidigt och det krävs att du är noggrann och kan strukturera och prioritera ditt arbete. För arbetet krävs att du arbetar självständigt och tar eget ansvar samtidigt som du måste ha förmåga att samarbeta tätt med dina närmsta HR-kollegor. 

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Goda kunskaper inom Officepaketet och vana av att använda olika IT-system är en självklarhet för detta arbete. Eftersom du i ditt arbete har omfattande kontakter med företrädare inom och utom universitetet är det viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta, därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom högskolesektorn samt kunskap om universitetets organisation och de regelverk som styr verksamheten är starkt meriterande. Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning är också meriterande liksom goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Mer om oss

Du kommer att arbeta vid kansliet för medicin. Vi är drygt trettiotal medarbetare vars roll är att vara stöd till verksamheten inom många olika arbetsområden så som personal, ekonomi, kommunikation, utbildning ,forskning och studieadministration.

Umeå universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och eftersom merparten anställda vid kansliet är kvinnor ser vi gärna manliga sökande. Om du tycker att arbetet verkar intressant - skicka in ett personligt brev, meritsammanställning samt eventuella arbetsbetyg som är relevanta för anställningen.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta HR-specialist Ylva Hagervall, 090-786 77 94 eller HR-specialist Hanna Nilsson, 090-786 77 68 . 

Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro och vara inkommen senast 2019-01-18

 

Välkommen med din ansökan!

 

Tillträde

1 februari eller så snart som möjligt

Diarienummer

AN 2.2.1-2226-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-01-18