"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Intermittent anställning i journalistik medie- och kommunikationsvetenskap

Institutionen för kultur- och medievetenskaper

Ansök

senast

2023-06-18

  • Typ av anställning Särskild visstidsanställning
  • Omfattning Varierande, intermittent anställning
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan konst, kultur, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: https://www.umu.se/kultmed

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga
anställningstillfällen under en ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu 3 till 5 medarbetare som kan arbeta under ramperioden 2023-09-01 till 2024-08-31 om behov inom verksamheten uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av campusbaserad undervisning, seminarieledning, handledning, nätundervisning och tillhörande utbildningsadministration. Undervisningen avser ämnena medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation och journalistik på samtliga kurser och program på grundnivå.

Kompetenskrav
Behörig att anställas är den som har examen på lägst magisternivå i medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation eller journalistik eller motsvarande. Du har undervisningserfarenhet från utbildning vid högskola eller universitet och har erfarenhet av utbildningsadministration. Du är både initiativtagande och självgående, samtidigt som du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Goda kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska, både i tal och skrift, samt förmåga att undervisa på svenska eller annat skandinaviskt språk utgör ett krav för anställningen. 

Meriterande
Det är meriterande om du har doktorsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation, journalistik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Det är meriterande om du har en flerårig erfarenhet av journalistiskt arbete inom ett eller flera av följande medieformat: press, radio, TV och/eller webb. Det är också bra om du har någon specialkompetens, exempelvis inom faktakoll, undersökande journalistik, hållbarhetsfrågor, kultur, sport eller utrikes/EU.

Övriga upplysningar
Du skickar din ansökan via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2023-06-18 och ska innehålla CV/meritförteckning, betyg/intyg och en redogörelse för din undervisningserfarenhet (max 1 000 ord). 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Peter Henning, 090-786 78 11 eller peter.henning@umu.se.

Välkommen med din ansökan! 

Faktaruta

Tillträde

2023-09-01 eller enligt överenskommelse

Löneform

Timlön med intermittent ramavtal

Ansökningsdatum

2023-06-18

Diarienummer

AN 2.2.1-990-23

Kontaktperson

Peter Henning

090-7867811

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

SEKO

090-7865296

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.