Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Designhögskolan som arbetsplats kännetecknas av inkludering, nyfikenhet, kreativitet och samarbete. Ett flöde av internationella studenter och personal skapar en unik atmosfär som definieras av samhörighet och ett gemensamt syfte. Designhögskolans organisation karakteriseras av demokratiska processer och ett transparent ledarskap. Här uppmuntras studenter och personal att utmana gränserna i frågor kring hållbarhet och mångfald. På Designhögskolan handlar design inte bara om att lösa problem, det handlar också om att utmana status quo och öppna upp nya perspektiv. Tillsammans vill vi vara med och skapa en bättre morgondag.

Förutom en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor erbjuder vi en miljö som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker nu dig som är nyfiken och intresserad av att hitta kreativa och praktiska lösningar för att stödja personal och studenter samt förvalta och utveckla vår redan nu högteknologiska IT-miljö.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att stödja personal och studenter i användandet av IT-utrustning och hjälpmedel. Du ska även driva, tillhandahålla, utveckla och förvalta dessa. I arbetet ingår också omvärldsbevakning inom IT-området samt att initiera, medverka och ge förslag till nyanskaffning av datorutrustning och annan för verksamheten relevant IT-utrustning.

En viktig del i arbetet är, förutom att åtgärda, även att förutse och förebygga störningar och avbrott i de tekniska lösningar som tillhandahålls. Du upprätthåller och utvecklar goda arbetsrutiner samt bidrar till planering och utveckling av verksamheten samt din egen kompetens.

Anställningen innefattar att medverka till ett gott arbetsklimat genom att samverka med andra anställda inom institutionen, på Konstnärligt campus och vid Umeå universitet. Att stödja andra institutioner på konstnärligt campus med IT kan ingå i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
För befattningen krävs universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller annan motsvarande utbildning med IT-inriktning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har bred erfarenhet av IT-teknologi i form av exempelvis felsökning och installation av IT-utrustning. Vi ser att du även har erfarenhet och kunskap om Active Directory samt systemadministration och support i Windowsmiljö. Du behöver också goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal.

Det är meriterande om du har erfarenhet/kunskap om Windows server och backup samt systemadministration och support inom Mac. Även kunskap om Adobe och CAD är en fördel.

Arbetet kräver ansvarsfullt, problemlösande, noggrant och serviceinriktat arbete i en miljö som kännetecknas av tidvis snabb handläggning. Det är med andra ord viktigt att både självständigt och tillsammans med andra arbeta strukturerat och att prioritera, planera och organisera arbetet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Heltid, tillsvidare (provanställning kan komma att tillämpas).
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Månadslön.
Arbetsort: Umeå.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem - logga in via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla: Personligt brev, CV och relevanta examensbevis.

För mer information kontakta
Demian Horst, prefekt: demian.horst@umu.se

Enligt överenskommelse

Demian Horst, Prefekt

Diarienummer

AN 2.2.1-1747-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-12-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.