Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kanslichef, Lärarhögskolan

Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Ansök

senast

2022-08-22

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Lärarhögskolans uppdrag är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra förskollärar-, lärarutbildning, utbildningsvetenskaplig forskning och forskarutbildning vid universitetet samt samverka med parter på och utanför universitetet. Lärarhögskolan ansvarar för att tillgängliga resurser används för att skapa utbildning av hög kvalitet, framstående forskning och forskarutbildning och god samverkan inom området.

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 26 medarbetare med uppdrag inom ekonomi, planering, samordning, administration, forsknings- och utbildningsledning, kommunikation, studievägledning mm inom Lärarhögskolans verksamhet. 

Den 1 oktober 2022 går vår kanslichef vidare till nya utmaningar och behöver ersättas.

Arbetsuppgifter

Som kanslichef har du det övergripande ansvaret för planering, ledning och samordning av kansliets verksamhet och ansvarar för kansliets personal och ekonomi. Du är i hög grad involverad i de flesta frågor som berör kansliets verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att i olika sammanhang bereda och presentera beslutsunderlag och rapporter samt uppföljningsarbete och samordning. Kanslichefen är ledamot i olika arbetsgrupper och kommittéer på universitetsnivå, deltar i nationella nätverk och ingår i Lärarhögskolans ledningsgrupp tillsammans med Lärarhögskolans föreståndare, biträdande föreståndare och biträdande kanslichef. 

Kanslichefen samverkar på ett förtroendefullt sätt med fakulteter och institutioner över hela Umeå universitet och företräder Lärarhögskolan i kontakter med universitetets ledning liksom med externa parter som skolhuvudmän, departement och myndigheter. 

Arbetet innebär också regionala och nationella arbetsuppgifter där kanslichefen representerar Lärarhögskolan och Umeå universitet.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk examen och god erfarenhet och kunskap om offentlig förvaltning eller motsvarande verksamhet. Din goda ledarerfarenhet från kunskapsbaserad verksamhet är dokumenterad och innehåller både personal- och ekonomiansvar. Du har en vana av att delegera ansvar och arbetsuppgifter.

Du stimuleras av att finna lösningar, har mycket god samarbetsförmåga och är van att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar där struktur, strategiskt tänkande och analytisk förmåga är av vikt. Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet, tydlighet, engagemang och mycket god förmåga att inspirera medarbetare.

God förmåga att formulera sig i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god vana av att upprätta och hantera dokument.

Det är meriterande med

  • Forskarutbildning
  • God kännedom om villkor för högskolesektorn, högre utbildning och forskning 
  • Kunskap om och erfarenhet kring olika skolformer inom svensk utbildning. 
  • Juridisk kompetens, främst inom förvaltningsrätt. 

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2022-10-01 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Närmre upplysningar lämnas av föreståndare Lars-Erik Lauritz, 070-268 87 67 och biträdande föreståndare Anna Lindqvist 090-786 60 20.

Facklig information lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO civil, tel. 090-786 52 96, samt ST, tel. 090-786 54 31

Välkommen med din ansökan till Umeå universitet senast 2022-08-22!

Tillträde

2022-10-01 eller efter överenskommelse

Kontaktperson

Lars-Erik Lauritz, föreståndare

070-2688767

Anna Lindqvist, bitr. föreståndare

090-7866020

Diarienummer

AN 2.2.1-1235-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.