Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Klinisk assistent

Institutionen för strålningsvetenskaper

Ansök

senast

2022-07-11

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100% eller enligt överenskommelse
  • Ort Storbritannien

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet. 

Institutionen för Strålningsvetenskaper söker en klinisk assistent med erfarenhet av radiologiska bedömningar av datortomografi av lever, magnetkameraundersökningar av ändtarmscancer och mammografier. Anställningen är en tidsbegränsad anställning i ett år enligt Högskoleförordningen 5 kap 12§. Anställningen är en utlandsstationering med tillträde 1 oktober 2022 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2022-07-11.

Arbetsuppgifter

Vi söker en klinisk assistent som ska arbeta i H2020 projektet EuCanImage i den kliniska arbetsgruppen och bland annat utföra analyser av radiologiska undersökningar. Dessa analyser kommer i första hand att vara fokuserade på bedömning och annotering av maligna och benigna tumörer samt lymfkörtlar. Materialet ska användas för utveckling av algoritmer inom artificiell intelligens som kunskapsstöd inom onkologis imaging. I uppgifterna ingår också att aktivt delta i arbetet via i första hand distansmöten. Andra metoder och tekniker kan komma att efterfrågas senare. Arbetet kommer att utföras i Storbritannien på distans. 

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för anställningen måste du ha en läkarutbildning och en specialistkompetens i radiologi. Goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift) är avgörande då en stor del av arbetet är beroende av kommunikation inom projektet med stora delar av Europa och delar av USA, företrädelsevis på engelska. Vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper och lämplighet.

 Meriterande

Erfarenhet av forskning och strukturerad genomgång av stora bildmaterial. Erfarenhet av arbete med utvärdering av bilddata i olika utvärderingsstationer.

Ansökan skall innehålla

  • Ett personligt brev som kort beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV)
  • En lista över ev publikationer.
  • Kopia av examensbevis samt specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska och göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2022-07-11.

Upplysningar

Lämnas av professor Katrine Riklund, Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, katrine.riklund@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2022-10-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Katrine Riklund

090-7869260

Diarienummer

AN 2.2.1-1147-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-07-11

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.