Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Kommunikatör till SCDI

Institutionen för informatik

Ansök

senast

2021-04-21

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Swedish Center for Digital Innovation, SCDI, är ett forskningssamarbete mellan Umeå universitet, Göteborgs universitet, och Handelshögskolan i Stockholm. Vi söker nu en kommunikatör till vårt team. Det totala antalet personer inom SCDI är idag ca 50. Anställningen är placerad vid SCDIs nod vid Umeå universitet och institutionen för Informatik.

SCDI är ett nav inom digitaliseringsforskning i Sverige. Utöver att koppla samman ett antal forskargrupper, fungerar centret som nationell resurs för digitaliseringsforskning inom exempelvis skogsindustrin och offentlig sektor. SCDI är också värd för SDCI AI Business Lab och SCDI Blockchain Lab.

Arbetsuppgifter
Vill du leda kommunikationsarbetet i en dynamisk forskningsorganisation där du får jobba med såväl operativa kommunikationsprojekt som med kommunikationsstrategi? Är du vass på att arbeta fram budskap, strategier och kommunikation med siktet inställt på övergripande verksamhetsmål? Då är du personen vi söker. Vi erbjuder en utvecklande, kreativ och ansvarsfull roll som kommunikationsansvarig för SCDI.

Du kommer att ansvara för att i samråd med SCDIs ledningsgrupp utforma kommunikationsstrategi för centrat, projektleda och genomföra kommunikationsinsatser, event samt löpande samordna kommunikationen. Arbetsuppgifterna innebär att du ska kunna jobba med olika typer av innehåll för flera kanaler, exempelvis webb, sociala medier och nyhetsbrev.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid från och med 2021-08-01—2023-07-31 eller enligt överenskommelse. Placering är vid institutionen för Informatik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller strategisk kommunikation, digital medieproduktion eller annan examen som kan bedömas som likvärdig.
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och med dokumenterad vana av projektledning. Du har samtidigt en bred bakgrund inom kommunikation, från strategisk kommunikation till innehållsproduktion och publicering i olika kanaler. Du behöver ha erfarenhet av moderna webbpubliceringssystem. Då centrat både har internationella medarbetare och målgrupper är det viktigt att du har stor vana att skriva redaktionella texter både på svenska och engelska och att du obehindrat kan göra presentationer både på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat inom universitetsvärlden eller annan kunskapscentrerad verksamhet, alternativt arbetat med kommunikation av digitalisering.

För att passa i rollen bör du vara initiativtagande, flexibel och van att driva kommunikationsfrågor i en verksamhet. Du är lyhörd för din organisations mål och behov, men är samtidigt inte rädd att utforska nya grepp och format och hugger gärna i det där behövs. Som person har du lätt för att skapa kontakter och entusiasmera andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Du ska bifoga arbetsprov på redaktionellt arbete du har utfört på både svenska och engelska.

Institutionen för Informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Digital teknik har blivit en möjliggörare för förändrade sätt att leva och bedriva verksamhet på. I vår forskning studerar vi dessa förändringar och förändringsprocesser och vi studerar samspelet mellan människa och teknik för att förstå teknikens möjligheter och dess begränsningar. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Läs mer om vår forskningsmiljö på www.umu.se/informatik

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2021-08-01

Kontaktperson

Katrin Jonsson

090-786 93 87

Diarienummer

AN 2.2.1-510-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-21

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.