Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kurator till Studenthälsan - vikariat

Studentcentrum

Ansök

senast

2021-12-10

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av verksamhetsområdena; Studenthälsa, Studievägledning och Studentstöd för funktionsnedsättning, Examina, Antagning och Ladok (studiedokumentation). Här jobbar ca 45 personer. Studentcentrum söker nu en kurator på 100%. Anställningen avser ett vikariat under perioden 2022-02-01 – 2022-09-30. Tillträdesdatum kan justeras utifrån överenskommelse.

Vid Studenthälsan arbetar idag åtta personer: sjuksköterskor, kuratorer, fysioterapeut, psykolog er och folkhälsovetare. Studenthälsans uppdrag handlar i första hand om att erbjuda förebyggande och hälsofrämjande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ge rådgivning och göra bedömningar under drop in och i telefon, ge individuellt samtalsstöd, informera och utbilda student- och personalgrupper samt ge konsultativt stöd till personal vid institutioner.

Arbetet kan även innebära att du kommer att vara med och utveckla hälsofrämjande och förebyggande insatser, samt att samarbeta med nyckelaktörer inom och utanför universitetet, bland annat med institutioner, fakulteter, studentkårer, hälsocentraler och psykiatri.

Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet. Studenthälsan använder journalsystemet CGM J4.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med grundläggande psykoterapiutbildning eller motsvarande utbildning. Du har gedigna kunskaper om stödjande, motiverande och rådgivande samtal samt god erfarenhet av att arbeta förebyggande i hälsofrämjande processer. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska, samt god datorvana. Den vi söker har dokumenterat god kunskap om psykiska besvär och psykisk ohälsa, såsom reaktioner, symptom och åtgärder. 

Det är meriterande om du har aktuell klinisk erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård med patientgruppen unga vuxna. 

Som person är du empatisk, lyhörd och arbetar lösningsfokuserat. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har en hög grad av flexibilitet. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska trivas i en akademisk och mångkulturell miljö, kunna arbeta självständigt och ha lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 100%, från och med 2022-02-01 (eller efter överenskommelse) till och med 2022-09-30. Närmare upplysningar lämnas av områdeschef Malin Larsson, tel. 090 786 71 08.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet 2021-12-10`.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2022-02-01

Kontaktperson

Malin Larsson, områdeschef

090 786-71 08

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1761-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-10

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.