Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

Kurator/Psykolog till Studenthälsan

Studentcentrum

Ansök

senast

2021-03-19

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av verksamhetsområdena; Studenthälsa, Studievägledning och Studentstöd för funktionsnedsättning, Examina, Antagning och Ladok (studiedokumentation).

Vid Studenthälsan arbetar idag sju personer: sjuksköterskor, kuratorer, fysioterapeut, psykolog och folkhälsovetare. Studenthälsans uppdrag handlar i första hand om att erbjuda förebyggande och hälsofrämjande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Universitetet vill nu förstärka det förebyggande hälsoarbetet för studenter med särskild tonvikt på att minska psykisk ohälsa, ge stöd till studieovana studenter och distansstudenter. Därför söker vi nu en kurator eller psykolog till Studenthälsan med en tillsvidare anställning.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ge rådgivning och göra bedömningar under drop in och i telefon, ge individuellt samtalsstöd, informera och utbilda student- och personalgrupper samt ge konsultativt stöd till personal vid institutioner.

Arbetet kan även innebära att du kommer att vara med och utveckla hälsofrämjande och förebyggande insatser, samt att samarbeta med nyckelaktörer inom och utanför universitetet, bland annat med institutioner, fakulteter, studentkårer, hälsocentraler och psykiatri.

Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet. Vi använder journalsystemet CGM J4.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen med grundläggande psykoterapiutbildning eller psykologexamen eller annan högskoleutbildning som vi bedömer vara motsvarande. Du har dokumenterat god kunskap om psykiska besvär och psykisk ohälsa, såsom reaktioner, symptom och åtgärder. Du har även gedigna kunskaper om stödjande, motiverande och rådgivande samtal samt god erfarenhet av att arbeta förebyggande i hälsofrämjande processer. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska, samt god datorvana.

Det är meriterande om du har aktuell klinisk erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård med patientgruppen unga vuxna. 

Som person är du empatisk, lyhörd och arbetar lösningsfokuserat. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har en hög grad av flexibilitet. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska trivas i en akademisk och mångkulturell miljö, kunna arbeta självständigt och ha lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Anställningen avser en tillsvidare anställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-19!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Malin Larsson, områdeschef

090- 786 71 08

Elin Petersson, verksamhetschef

090-786 69 46

Tatja Anundsson, HR-specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-256-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-03-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.