Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Laboratorieassistent

Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap

Ansök

senast

2021-04-15

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap bedrivs forskning och utbildning inom ämnena anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand- och plastikkirurgi, ortopedi samt urologi och andrologi. Här kan du läsa mer om oss: https://www.umu.se/institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap.

Vi söker nu en laboratorieassistent för visstidsanställning i 3 månader på heltid.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

I din roll deltar du i pågående laborativa studier rörande bröstcancercellers interaktion med sin omgivning. Inom projektet studeras hur tillväxten och invasionen av olika typer av bröstcancerceller påverkas av samspelet med humana fettderiverade stamceller in vitro.

Du förväntas att fortsätta genomförandet och utvecklandet av det redan pågående projektet samt att handleda mer juniora medarbetare i det dagliga laborativa arbetet. I arbetsuppgifterna ingår utförande av grundläggande molekylärbiologiska metoder inom cellkulturarbete, inkluderande PCR, Western blot och ELISA. Därtill ingår sammanställning av data och deltagande i skrivandet av vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer

Legitimerad biomedicinsk analytiker med flerårig erfarenhet av cellkulturarbete, inkluderande kunskap om isolering, expansion och nedfrysning av humana cancerceller. Flytande språkkunskaper inom svenska och engelska. Både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Den sökande måste kunna arbeta både självständigt och som en del i en forskargrupp. Förmåga till sterilt arbete och dokumentation är viktigt.

Utförd kurs i ”Good clinical practice” är meriterande men ej ett krav.

 

 

 Tillträde

2021-05-01

Kontaktperson

Rebecca Wiberg, f forskningsassistent

rebecka.wiberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-509-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.