Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Laboratorieassistent

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2021-05-21

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Klinisk mikrobiologi söker en Laboratorieassistent, anställning tillsvidare

Beskrivning
Den vi söker ska kunna hantera venösa och kapillära humanprover och analysera dessa med immunkemiska metoder. Odla och hantera högpatogena virus i BSL3 laboratorium. Detektion av virus med olika tekniker exempelvis PCR. Vara med i utveckling av metoder för detektion av antivirala antikroppar mot SARS-CoV-2 och hantavirus. Ytterligare ansvarsområden inkluderar att överse den dagliga verksamheten i laboratoriet.

Kvalifikationer
BMA-utbildning. Kunskap inom immunförsvar mot infektionssjukdomar och metoder för att mäta detta med ELISA-baserade metoder och flödescytometri. Du ska även ha gedigen kunskap och erfarenhet av odling av virus, arbete i BSL3 laboratorium och provhantering för nedfrysning av serum och mononukleära celler från perifert mänskligt blod.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Masterutbildning och erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande. Gedigen erfarenhet av att processa venösa och kapillära blodprov för att detektera antivirala antikroppar med ELISA-baserade metoder. God kännedom om biologi och immunsvar mot hantavirus och coronavirus. Gedigen och dokumenterad erfarenhet av självständigt utvecklingsarbete vad gäller ovanstående metoder samt erfarenhet av ansvarsuppgifter som ”lab manager”. 

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du ansöker via Varbi, sista ansökningsdag 21 maj 2021.

Övrig information
För frågor och ytterligare information kontakta Mattias Forsell
(mattias.forsell@umu.se)

Välkommen med din ansökan!

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Mattias Forsell

073-0211221

Diarienummer

AN 2.2.1-691-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-21

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.