Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Laboratorieassistent

Klinisk kemi

Ansök

senast

2021-10-04

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en laboratorieassistent med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen är tillsvidare och avser heltid. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se). Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi och har c:a 80 anställda. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan.


Arbetsuppgifterna
Du kommer att arbeta i en grupp som bedriver forskning om sjukdomen amyotrofisk lateralskleros (ALS). I arbetsuppgifterna ingår både biokemiska och histologiska arbetsmoment. Provmaterial från såväl mänskliga vävnader, försöksdjur och cellkulturer förekommer. Handräckning vid forskningsobduktioner förekommer. Vanligt förekommande arbetsmoment inkluderar karaktärisering och upprening av antikroppar, homogenisering av vävnadsprover och celler, isolering av olika proteiner med kromatografiska tekniker samt ELISA-tester. Vidare ingår arbete med provbearbetning för histologi samt mikroskopi.

Kompetenskrav
Examen från programmet för Biomedicinska analytiker eller motsvarande examen. Bred erfarenhet av immunologiska tekniker som Western blot, ELISA och immunhistokemi är ett krav liksom erfarenhet av provpreparation för histologi är också ett krav för anställning. Erfarenhet av biokemiska metoder för proteinbestämning, affinitetsrening samt kromatografi är starkt meriterande. Erfarenhet av att ha arbetat med försöksdjur är önskvärda. Vidare är erfarenhet av neurologiska sjukdomar samt erfarenhet av obduktioner meriterande.

Ett krav är att den sökande kan uttrycka sig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Den sökande måste ha mycket god organisatorisk förmåga och vara ordningsam. Den sökande måste också ha grundläggande datorvana för bearbetning och dokumentering av data.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Den sökande bör ha förmåga att planera experiment och arbeta självständigt i laboratoriet och samverka med andra på ett positivt sätt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV).
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.
  • Kopia av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa.

Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av Per Zetterström, 090-785 2950 eller  per.zetterstrom@umu.se.

Ansökan skall göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2021-10-04.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Per Zetterström

090 - 785 25 90

Diarienummer

AN 2.2.1-1249-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-04

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.