Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Laboratorieingenjör vid institutionen för molekylärbiologi

Institutionen för molekylärbiologi

Ansök

senast

2022-12-14

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Institutionen för molekylärbiologi söker en laboratorieingenjör för en tillsvidareanställning avseende heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Du kommer till största delen av arbetstiden tillhandahålla rutinmässig service inom ramen för institutionens gemensamma stödfunktioner. Detta innefattar t.ex. ansvar för beredning av högkvalitativa lösningar, odlingsmedia för bl.a. bananfluga, laboratoriedisk, dekontaminering av infektiöst avfall och sterilisering av laboratorieutensilier för ca. 30 forskargruppers verksamhet. Visst underhåll och kalibrering av utrustning kan förekomma. Arbetsuppgifter kan komma att ändras över tid.

Kvalifikationer

Du ska ha en universitetsexamen inom biologi, miljövetenskap som huvudämne, eller motsvarande. Arbetet kräver stor noggrannhet och du ska ha erfarenhet av beredning av olika typer av lösningar och odlingsmedier. Aktuell erfarenhet av dekontaminering av infektiöst material, storskalig laboratoriedisk och värmesterilisering är ett krav.

Du ska självständigt kunna ta ansvar för ditt arbete, vara väl organiserad, noggrann med detaljer och ha som vana att dokumentera ditt arbete, följa och uppdatera föreskrivna säkerhetsförfaranden (SOP) och arbetsinstruktioner, samt att utföra och dokumentera riskanalyser av t.ex. kemikaliehantering. Du ska även ha goda interpersonella egenskaper och samarbeta väl under handledning med överordnad. Mycket goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska och svenska är ett krav och du ska vid anställning kunna delta i arbetsmöten på svenska.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi önskar att du har ett generellt intresse för teknik och gärna intresse av att implementera ett hållbarhetstänk i ditt arbete vid vår institution.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 14 december 2022. Din ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen samt hur du uppfyller ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din utbildning och tidigare anställningar.
  • Examensbevis samt relevanta intyg och betyg
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

I slutfasen av rekryteringen kommer referenser att tas.


Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-12-14

Diarienummer

AN 2.2.1-1813-22

Kontaktperson

Matthew Francis

matthew.francis@umu.se

Ingela Nilsson

ingela.nilsson@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.