Hoppa direkt till innehållet
printicon

Lönespecialist

Personalenheten

Ansök

senast

2020-01-19

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vi är totalt 32 personer som arbetar vid personalenheten, uppdelade i flera enheter, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare!

Arbetsuppgifter
Som lönespecialist är du ett konsultativt stöd till chefer, HR-administratörer och medarbetare i lönerelaterade frågor. Du ska kunna tolka och informera om de regelverk och rutiner som rör anställningsvillkor, ledigheter, sjukfrånvaro, semester, skatt mm. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter tex. när det gäller skatte- och socialförsäkringsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från arbete med lönehandläggning, gärna med YH-utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person är du strukturerad, noggrann och pålitlig. Du har mycket god samarbetsförmåga, har hög servicekänsla och integritet. Professionalism och kvalitet är dina ledord. Det du inte redan kan ser du till att ta reda på. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och noggrann med förmåga att se till helheten. Du har god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration från högskola eller universitet. Samt erfarenhet av att tolka lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet. Du får gärna ha erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Lars Nordlander, Personalchef

+46 90 7866193

Eva-Marie Åslin, Lönespecialist

+46 90 7866538

Diarienummer

AN 2.2.1-1913-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.