Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lönespecialist

Personalenheten

Ansök

senast

2022-08-22

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vid personalenheten arbetar 33 personer. Enheten är uppdelad i flera områden, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare!

Arbetsuppgifter
Som lönespecialist är du ett konsultativt stöd till chefer, HR och medarbetare i lönerelaterade frågor och kollektivavtalstillämpning. Du ska kunna tolka och informera om de regelverk och rutiner som rör anställningsvillkor, ledigheter, sjukfrånvaro, semester, skatt mm. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter tex. när det gäller skatte- och socialförsäkringsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lönespecialistutbildning eller som har erfarenheter som arbetsgivaren bedömer vara likvärdiga. Som person är du strukturerad, noggrann och pålitlig. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Vi söker dig med initiativförmåga, hög servicekänsla och integritet. Professionalism och kvalitet är dina ledord. Du är en person som utmanas och stimuleras av ständiga förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och har förmåga att se till helheten. Du har god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska..

Meriterande
Tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration från högskola eller universitet samt erfarenhet av att tolka lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektarbete samt har erfarenhet av att planera och leda internutbildningar inom ditt område. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-22!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Malin Degerman, Områdeschef

070-7869252,076-6967450

Diarienummer

AN 2.2.1-1178-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.