Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2020)

Miljöanalytiker med inriktning mot akvatisk mikrobiell ekologi

Umeå marina forskningscentrum

senast

2020-04-30

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Norrbyn

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en centrumbildning vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskning och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI). UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi behöver nu anställa en miljöanalytiker inom vår miljöanalysverksamhet. Du har en filosofie doktorsexamen med mikrobiologisk eller ekologisk inriktning , gärna erfarenhet av miljöanalysarbete och engagemang för havsmiljön. Sista ansökningsdag är 2020-04-30. Anställningen avser heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Du kommer utföra miljöanalys främst avseende vattenmassan i havet , utvärdera mikrobiella miljöindikatorer och utveckla dessa. Vetenskaplig rådgivning till nationella vattenförvaltande myndigheter är en viktig del av arbetet, även omfattande bedömningar av miljötillståndet i havet och dess utveckling. Fördjupad analys av långa ekologiska tidsserier och syntes av orsaker till avvikelser från förväntat tillstånd lägger grunden för detta. Publicering av vetenskapliga rapporter och artiklar förväntas. Arbetet förutsätter deltagande i nationella och internationella arbetsgrupper som verkar för en god havsmiljö och kvalitetssäkrade mätmetoder. Fältprovtagning från fartyg, analyser på laboratorium, kvalitetssäkring samt dataadministration kan förekomma.

Kompetenskrav

Du har en filosofie doktorsexamen med mikrobiologisk och ekologisk inriktning. Ämnesinriktningen ska vara mot akvatisk miljö. Erfarenhet av minst 2 års arbete med liknande vetenskaplig inriktning ska finnas dokumenterad. B-körkort samt utmärkta kunskaper i svenska och engelska krävs.

Övriga kvalifikationer

Goda personliga egenskaper vad gäller samarbetsförmåga, flexibilitet och pedagogisk förmåga, skriftlig som muntlig. Kompetens inom bakteriers ekologi värderas högt. Vi värdesätter också erfarenhet av och skicklighet i arbete på laboratorium med radioaktiva substrat, epifluorescens-mikroskopi, molekylär taxonomi eller metodutveckling inom mikrobiologi. Erfarenhet av akvatiska miljötillståndsbedömningar och statistik är meriterande, liksom vana vid arbete till havs. Dokumenterad kunskap i tidsserieanalys och variansanalys värdesätts, samt erfarenhet av kvalitetssäkring, ackrediteringssystem och databasarbete.

Så här söker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

• Personligt brev med presentation av dig själv, utbildning, arbetslivserfarenhet samt en motivering till varför du söker anställningen.
  • En meritförteckning (CV) med utbildning, examina, publikationslista, anställningar, dokumenterad kompetens enligt Kompetenskrav, språkliga färdigheter och typ av körkort
  • Bevis för filosofie doktorsexamen enligt Behörighet
  • E-post, telefon och adress till minst 3 referenspersoner

Upplysningar om anställningen lämnas av Johan Wikner, 090-786 7980, johan.wikner@umu.se, eller Siv Huseby, 090-789 7967, siv.huseby@umu.se.

2020-10-01

Johan Wikner

Siv Huseby

Diarienummer

AN 2.2.1-274-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-04-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.