Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Miljöanalytiker med inriktning mot akvatisk mikrobiell ekologi

Umeå marina forskningscentrum

senast

2020-09-28

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Norrbyn

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en centrumbildning vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskningsresultat och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI). UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi anställer nu en miljöanalytiker som har doktorsexamen med inriktning mot akvatisk mikrobiologi och ekologi, erfarenhet av miljöanalys och ett engagemang för havsmiljön. Sista ansökningsdag är 2020-09-28.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp med miljöanalytiker med olika inriktningar, men med ett gemensamt ansvar för analys av miljötillståndet i framförallt Bottniska viken. I arbetet ingår analys av långa tidsserier, utredning av orsaker till förändringar samt att utveckla och utvärdera mikrobiella miljöindikatorer. De vetenskapliga resultaten presenteras till myndigheter och allmänhet, skriftligt såväl som muntligt. Som representant för Havsmiljöinstitutet kommer du att ingå i nationella och internationella arbetsgrupper som verkar för en god havsmiljö. Laboratoriearbete och arbete ombord på forskningsfartyg kan förekomma.

Kompetenskrav

Du ska ha doktorsexamen med inriktning mot akvatisk mikrobiologi och ekologi. Du ska ha arbetat några år inom området, och kunna uttrycka dig utmärkt på svenska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

Övriga kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöanalys samt arbetat med statistiska analyser, främst tidsserieanalys och variansanalys. Tidigare erfarenhet av laborativt arbete med radioaktiva isotoper, mikroskopi och molekylär taxonomi är meriterande. Samarbetsförmåga och förmåga att förmedla resultat till olika målgrupper värdesätts.

Om anställningen

Önskad tillträdesdag: 2020-12-01 eller efter överenskommelse.

Så här söker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

• Personligt brev på svenska med presentation av dig själv, utbildning, arbetslivserfarenhet samt en motivering till varför du söker tjänsten.
  • Bevis för filosofie doktorsexamen enligt ”Kompetenskrav”
  • En meritförteckning (CV) med utbildning, examina, publikationslista, anställningar, dokumenterad kompetens enligt ”Kompetenskrav”, språkliga färdigheter och typ av körkort
  • E-post, telefon och adress till minst 3 referenspersoner

Upplysningar om tjänsten lämnas av Johan Wikner, 090-786 7980, johan.wikner@umu.se, eller Siv Huseby, 090-789 7967, siv.huseby@umu.se.

2020-12-01

Johan Wikner

Siv Huseby

Diarienummer

AN 2.2.1-881-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-09-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.