Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Miljöanalytiker med inriktning mot akvatisk växt- och djurekologi

Umeå marina forskningscentrum

Ansök

senast

2021-08-31

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Norrbyn

Beskrivning

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en centrumbildning vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskningsresultat och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI). UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi anställer nu en miljöanalytiker som har doktorsexamen inom akvatisk ekologi med inriktning mot växter eller djur, erfarenhet av miljöanalys och ett engagemang för havsmiljön. Sista ansökningsdag är 2021-08-31.

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för miljöanalys av makrovegetation vid UMF inom ett nystartat uppdrag från svensk nationell miljöövervakning. På sikt kan ansvar för undersökningar av bottenfauna, djurplankton och fisk tillkomma. Dykning, provtagning från forskningsfartyg och laboratoriearbete ingår i uppgifterna. Du kommer att ingå i en grupp med miljöanalytiker med olika inriktningar, men med ett gemensamt ansvar för analys av miljötillståndet i framför allt Bottniska viken. I arbetet ingår analys av långa tidsserier, utredning av orsaker till förändringar samt att utveckla och utvärdera miljöindikatorer för växter och djur. De vetenskapliga resultaten presenteras till myndigheter och allmänhet, skriftligt såväl som muntligt. Som representant för Havsmiljöinstitutet kommer du att ingå i nationella och internationella arbetsgrupper som verkar för en god havsmiljö.

Kompetenskrav

Du ska ha doktorsexamen inom akvatisk ekologi med inriktning mot växter eller djur. Dokumenterad yrkeserfarenhet inom akvatisk ekologi ska finnas. Lägst sportdykarcertifikat krävs, liksom B-körkort. Svenska ska talas och skrivas på ett utmärkt sätt. Hälsokraven för dykcertifikat S-30 ska uppfyllas.

Övriga kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av arbete med makroalger, fisk, eller bottendjur vid inventeringar av grunda havsbottnar är meriterande. Intresse och förmåga att genomföra dykundersökningar krävs motsvarande S-30 nivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöanalys och statistiska analyser, främst tidsserieanalys och variansanalys. Samarbetsförmåga och förmåga att förmedla resultat till olika målgrupper värdesätts.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid. Sista ansökningsdag är 2021-08-31.
Önskad tillträdesdag är 2021-11-01 eller efter överenskommelse.

Ansökningsförfarande

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. 

Din ansökan ska innehålla

  1. Personligt brev på svenska med presentation av dig själv, utbildning, arbetslivserfarenhet samt en motivering till varför du söker tjänsten.

  2. Bevis för filosofie doktorsexamen enligt ”Kompetenskrav”

  3. En meritförteckning (CV) med utbildning, examina, publikationslista, anställningar, dokumenterad kompetens enligt ”Kompetenskrav”, språkliga färdigheter och typ av körkort

  4. E-post, telefon och adress till minst 3 referenspersoner

Tillträde

2021-11-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Jan Albertsson

090-7867991

Siv Huseby

090-7867967

Diarienummer

AN 2.2.1-1098-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

Ansök

senast

2021-08-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.