Hoppa direkt till innehållet
printicon

Museivärdar på Bildmuseet i sommar

Bildmuseet vid Umeå universitet

Ansök

senast

2018-03-23

  • Typ av anställning Visstidsanställning kortare än 3 månader
  • Omfattning 50-60 %
  • Ort Umeå

Bildmuseet är en kreativ arbetsplats med konst och visuell kultur som huvudsakligt ansvarsområde. Museet bedriver en publik utställningsverksamhet och en stor del av utställningarna är egenproducerade. Mer information finner du här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Museivärden ansvarar för värdskapet gentemot besökare till Bildmuseet. I arbetet ingår att bemanna Bildmuseets reception och museishop, hålla guidade visningar för grupper på både svenska och engelska, att svara på frågor och tillhandahålla information om utställningar och program samt att ge service till museets besökare. Museivärden ansvarar även för tillsyn av pågående utställningar samt utför larm- och säkerhetsrutiner i huset.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning med konstvetenskaplig eller konstpedagogisk inriktning eller motsvarande. Kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur. Erfarenhet av värdskap, hålla guidade visningar samt informations- och receptionsarbete vid en konstinstitution. God förmåga att kommunicera och uttrycka sig i tal och skrift. Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Egenskaper såsom initiativrikedom, social kompetens, servicekänsla och god samarbetsförmåga.

Övriga upplysningar

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i schemat.

Vi söker 6 st vikarier med varierande sysselsättningsgrad, mellan  50-60 %.  Längden på vikariaten varierar mellan 5-10 veckor.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Bifoga CV och personligt brev.

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Maja Sandow

090-786 67 08

Diarienummer

AN 2.2.1-435-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SEKO

090-786 52 96

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-23