Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Museivärdar vid Bildmuseet

Bildmuseet vid Umeå universitet

Ansök

senast

2020-06-07

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 40-50%
  • Ort Umeå

Bildmuseet förbereder sig för att kunna öppna igen efter covid-stängningen. Nu söker vi därför museivärdar med start den 24 augusti.

Bildmuseet är en kreativ arbetsplats med konst och visuell kultur som huvudsakligt ansvarsområde. Museet bedriver en publik utställningsverksamhet och en stor del av utställningarna är egenproducerade.
Mer information finner du http://www.bildmuseet.umu.se/sv/.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Museivärden ansvarar för värdskapet gentemot besökare till Bildmuseet. I arbetet ingår att bemanna Bildmuseets reception och museishop, hålla guidade visningar för grupper på både svenska och engelska, att svara på frågor och tillhandahålla information om utställningar och program samt att ge service till museets besökare. Museivärden ansvarar även för tillsyn av pågående utställningar samt utför larm- och säkerhetsrutiner i huset.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning med konstvetenskaplig eller konstpedagogisk inriktning eller motsvarande utbildning. Du har också kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur samt erfarenhet av värdskap, hålla guidade visningar samt informations- och receptionsarbete vid en konstinstitution.
God förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift samt goda språkkunskaper i svenska och engelska är krav för anställningen. Egenskaper såsom initiativrikedom, social kompetens, servicekänsla och god samarbetsförmåga utgör också krav för anställningen.


Övriga upplysningar

Vi söker 1-4 museivärdar med omfattningen 40-50 % under tre månader med tillträde 2020-08-24 (detta datum kan dock komma att påverkas av situationen med covid-19). Helgtjänstgöring ingår i schemat.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2020-06-07 och ska innehålla CV, personligt brev, vidimerad kopia på betyg/intyg och lista på 2 referenspersoner inkl. kontaktuppgifter.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2020-08-24

Kontaktperson

Administrativ samordnare Maja Sandow

072-7228850

Diarienummer

AN 2.2.1-752-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-06-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.