Områdeschef för läkarutbildningens administration, vid Kansliet för medicin

Kansliet för medicin

senast

2020-01-30

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Området för Läkarutbildning omfattar drygt 1100 studenter på läkarprogrammet, 45 studenter på kompletteringsutbildning för läkare samt genomförande av kunskapsprov för läkare med utbildning från tredje land på uppdrag från Socialstyrelsen. Vi söker nu en områdeschef till läkarutbildningens administration som utgörs av 14 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som områdeschef kommer du att ha ansvar för att leda det dagliga arbetet för de administratörer inom läkarutbildningen som är organisatoriskt placerade vid Kansliet för medicin. I arbetet ingår att fortsätta det utvecklingsarbete som inletts med att samordna administrationen inom läkarutbildningen inom Kansliet för medicin. Samordningen skapar förutsättningar för att utveckla administrationen, öka kompetens samt minska sårbarhet inom läkarutbildningens studieadministration.

I anställningen ingår att ge stöd till programledningen för läkarutbildningen och ha ett  samordningsuppdrag för administration av läkarutbildningen, bland annat vid införande av olika administrativa stödsystem. Detta arbete innebär både strategiskt och operativt arbete samt samverkan externt med regioner (landsting). Du kommer därmed att ha ett nära samarbete med, och rapportera direkt till, såväl kanslichefen som programrådsdirektören för läkarutbildningen.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för personal- och verksamhetsfrågor, såsom att främja samarbete och arbeta för en god arbetsmiljö. Som områdeschef kommer du att ansvara för utvecklingssamtal och lönesamtal. Du kommer att vara direkt underställd kanslichefen och ingå i kansliets ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår även att, utifrån att du ingår i kansliets ledningsgrupp, arbeta för att utveckla kansliets arbete och att ge både operativt och strategiskt stöd till fakultetens verksamhet utifrån dina kompetensområden. Arbetsuppgifterna kommer att kunna förändras över tid.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk examen på lägst kandidatnivå. Du har tidigare erfarenhet av att leda personal, planera och följa upp verksamhet. Du har en god blick för helheten, är driven, nytänkande,  kan prioritera och delegera och du ska ha en  god förmåga att engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du ska ha god planeringsförmåga och lätt för att samarbeta. Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Viktigt i rollen som områdeschef är att du har god förmåga att utrycka dig i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som områdeschef har du en roll med stort ansvar och stor delaktighet. Som person är du därför självständig, initiativrik, har hög integritet, god analytisk förmåga och du månar om personalen. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola. Tidigare yrkeserfarenhet som chef och erfarenhet av förändringsarbete är också meriterande.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.  Du ansöker via vårt rekryteringssystem och ansökan ska vara inkommen senast 2020-01-30. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se, eller programrådsdirektören för läkarprogrammet Magnus Hultin magnus.hultin@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Enligt överenskommeöse

Diarienummer

AN 2.2.1-12-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-01-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.