Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Områdeschef universitetsservice, tillsvidare

Universitetsservice

Ansök

senast

2022-10-13

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat genom att ge service och stöd, sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, samt säkra tentamina. Vi erbjuder även tjänster inom tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Universitetsservice består av sex olika områden och nu söker vi en ny områdeschef till en av dessa områden. 

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetsservice kunder och medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen, men även för framtiden. Du ingår i universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Du kommer att ha ett övergripande processansvar inom någon av service tjänster, där du förväntas planera, förbättra och följa upp tjänsten och dess ekonomi, för att standardisera leveransen till våra kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Flerårig chefserfarenhet med personalansvar från större organisation.
  • Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisation.
  • En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
  • God kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

  • Utbildning inom ledarskap
  • Erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar 

Önskvärda personliga förmågor:

Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation. Med din kommunikativa förmåga inspirerar du din omgivning, skapar och innehar ett driv för ständiga förbättringar för att utveckla verksamheten.

Du har erfarenhet och kan påvisa goda resultat av förändringsledning av processer och arbetssätt som lett till långsiktig framgång.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid från 2022-11-01 eller överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: joakim.hallstig@umu.se.

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel: 090-786 70 30, e-post: tatja.anundsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-13

Diarienummer

AN 2.2.1-1434-22

Kontaktperson

Joakim Hallstig, Enhetschef

090-7867805

Tatja Anundsson, HR-specialist

090-7867030

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.