Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 9 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Organisations- och ledarutvecklare

Personalenheten

Ansök

senast

2020-04-20

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Ett gemensamt arbete för ett hållbart arbetsliv skapar en god arbetsmiljö och gör lärosätet till en attraktiv arbetsgivare där gott ledarskap på alla nivåer inspirerar medarbetare till utveckling. På Umeå universitet är därför ledarskap ett prioriterat område.

Personalenheten satsar nu på att stärka ledarnas förmåga att ta ett tydligt övergripande verksamhetsansvar, att kommunicera och leda med en klar målbild samt att med tillit stödja och utveckla medarbetarna i deras olika yrkesroller. Det gör vi bland annat genom att utveckla vårt stöd vid organisations- och verksamhetsförändring samt vidareutveckla våra etablerade chefs- och ledarutvecklingsprogram för potentiella och befintliga chefer och forskningsledare.

Vill du vara med och utveckla och stödja chefer och ledare vid Umeå universitet? Vi söker en erfaren organisations- och ledarutvecklare som ska arbeta med ledarstöd i form av organisations- och ledarutveckling samt förändringsstöd.

Beskrivning
Som organisations- och ledarutvecklare är du en del av personalenhetens område för kompetensförsörjning och ledarutveckling. Inom området arbetar ett team med organisations- och ledarutveckling, som för närvarande består av en erfaren ledarutvecklare, två seniorkonsulter på deltid och en driven administratör. Vi är inne i en utvecklingsfas och strävar efter att området ska utvecklas och växa utifrån verksamhetens behov.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en kreativ och utvecklande miljö. Vi värdesätter ett medvetet arbete med den egna personliga utvecklingen och uppmuntrar våra medarbetare till ett aktivt lärande i arbetet.

Arbetsuppgifter
Du erbjuder universitetets chefer och ledare stöd och utvecklingsinsatser på individ-, grupp och organisationsnivå. Tillsammans med en kollega ska du leda, planera, utveckla och genomföra olika chefs- och ledarutvecklingsprogram utifrån beprövad erfarenhet och forskningsbaserad metodik. Som organisationsutvecklare arbetar du även med förändringsstöd och utvecklingsinsatser som ledningsgruppsutveckling, coachning och processtöd, till exempel i samband med verksamhetsutveckling och strategiarbete.

Arbetsuppgifterna varierar under året och det finns stort utrymme för egna initiativ och idéer för att utveckla verksamheten. Du kan också få möjlighet att arbeta i andra utvecklingsprojekt inom personalenheten.

En viktig del i arbetet är att följa forskningen inom området och att utveckla program och koncept som är anpassade till de förutsättningar som finns i en akademisk verksamhet.

I rollen som organisations- och ledarutvecklare förväntas du arbeta utifrån Umeå universitets vision, värdegrund och chefspolicy.

Kvalifikationer
Vi söker dig som

 • har en psykologexamen med fördel inriktad mot arbets- och organisationspsykologi eller har universitetsexamen från personal- eller organisationsinriktad beteendevetenskaplig utbildning
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med chefs- och ledarutveckling på operativ och strategisk nivå
 • har erfarenhet från organisationsutveckling och att leda utvecklingsprocesser på grupp och organisationsnivå
 • har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt, då Umeå universitet är ett parallellspråkigt universitet

Meriterande är

 • egen erfarenhet av chefs/ledarskap, utbildning i och erfarenhet av coachning och konfliktvägledning
 • certifiering i olika verktyg för individ-, grupp och ledarutveckling
  erfarenhet av att jobba med värdegrund och medarbetarskap
  kännedom om högskolesektor

Som person har du

 • en personlig mognad i den konsultativa rollen och vågar utmana för att utveckla idéer och lösningar och förmåga att inspirera
 • förmåga att bygga förtroendefulla relationer
 • en strategisk förmåga som gör att du med lätthet ser både helhet och detaljer struktur och förmåga att planera och genomföra utbildningar och projekt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Enligt beslut vid Umeå universitet vad gäller titlar kommer denna befattning att vara HR-strateg.

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 20 april 2020.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Anna Mothander

090-786 66 78, 070-270 73 65

Diarienummer

AN 2.2.1-439-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-04-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.