Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktor – Molekylär epidemiologi eller biostatistik/bioinformatik

Institutionen för strålningsvetenskaper

Ansök

senast

2022-06-01

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den Medicinska fakulteten vid Umeå universitet

Vi välkomnar ansökningar till en postdoktortjänst inom molekylär epidemiologi eller biostatistik/bioinformatik till ett pågående forskningsprojekt inom kohorten NorthPop, med fokus på analys av högdimensionella genetiska och epigenetiska data. Anställningen är vid Institutionen för Strålningsvetenskaper, Umeå Universitet, Sverige. Anställningstiden är två år och avser heltid med start sommaren/hösten 2022 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Forskningsprojektet har som mål att identifiera kopplingar mellan miljön under fosterstadiet, epigenetiska förändringar och risk för sjukdomar, bland annat astma och allergi, hos barn. Ett av målen med projektet är att ta fram en prediktionsmodell som skulle kunna användas för att tidigt bedöma barns risk att utveckla astma eller allergi. 

Det kommer även finnas möjlighet att genomföra egna oberoende forskningsidéer, inom ramarna för projektet. Bland annat genom samarbeten med internationella kohorter och konsortium.

Behörighet och andra kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom epidemiologi, biostatistik eller närliggande område. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Erfarenhet av att arbeta med högdimensionella data samt av arbete med R/Bioconductor är ett krav. 

Meriterande 

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Vi letar efter en högt motiverad forskare som är snabb på att lära sig och tidigare har demonstrerat förmågan att arbeta produktivt både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Företräde kommer att ges till kandidater med stark analytisk och kommunikativ förmåga. 

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor från 1 februari 2022. 

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår websida

https://www.umu.se/forskning/grupper/sophia-harlid/

Ansökan

Ansökan måste innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen (max 1 A4) och motivering till varför du är intresserad av tjänsten.
  • CV
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Sista ansökningsdag är 1 juni 2022.

Övrig information

För ytterligare information var god kontakta forskare Sophia Harlid, sophia.harlid@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Sophia Harlid

090-785 28 45

Diarienummer

AN 2.2.1-133-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2022-06-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.