Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor (100 %) i kognitiv neurovetenskap

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Ansök

senast

2020-02-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning av projektet: 

Vi utlyser en postdoktortjänst i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi med placering vid Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI, www.ufbi.umu.se). UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där tekniker för funktionell och strukturell hjärnavbildning används för att belysa många olika grundvetenskapliga och kliniska frågeställningar. Den aktuella tjänsten utlyses för docent Johan Erikssons forskargrupp.

Syftet med det aktuella projektet är att undersöka hur hjärnan bearbetar information som presenterats medvetet eller omedvetet, genom att använda perceptuella och kognitiva uppgifter kombinerat med funktionell hjärnavbildning (fMRI).

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga färdigheter. Prioritet kommer att ges till sökande som har avlagt examen inom maximalt tre år före ansökningstidens utgång. Den sökande bör ha goda färdigheter i kognitiv neurovetenskap, statistik, vetenskaplig engelska, och har goda allmänna kommunikativa färdigheter, muntligen och i skrift. Erfarenhet av funktionell hjärnavbildning, gärna med fMRI, är meriterande. Den sökande ska kunna arbeta både självständigt och som del i ett forskarlag. Stor vikt läggs vid den sökandes lämplighet för det aktuella projektet.

Ansökan ska innehålla:

1. Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
2. Curriculum vitae som inkluderar examina, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Upplysningar:

Dr Johan Eriksson, email: johan.eriksson@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet, 901 87 Umeå.

Anställningen gäller för 2 år. Tillträde 1 april 2020, eller enligt överenskommelse.

Tillträde

2020-04-01, eller efter överenskommelse

Kontaktperson

Dr Johan Eriksson

johan.eriksson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-2092-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-02-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.