Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

Postdoktor, 2 anställningar

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2021-03-10

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Postdoktor, 2 anställningar (heltid, 2 år)

Institutionen för klinisk mikrobiologi söker två postdoktorala forskare inom immunologi och infektion med fokus på adaptivt immunförsvar mot respiratoriska virusinfektioner. Anställningarna är tidsbestämda till 2 år vid Institutionen för klinisk mikrobiologi. De postdoktorala projekten ingår i ett samarbete mellan Dr Mattias Forsell och Dr Johan Normark vid Umeå Universitet.

Projektbeskrivning

De postdoktorala projekten ingår i en större insats vid Umeå Universitet att studera både kortsiktiga och långsiktiga effekter av respiratoriska infektionssjukdomar, med primärt fokus på coronavirusinfektion.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar studier av biobanksmaterial med mänsklig vävnad och celler från en rad olika infektioner, med fokus på coronavirus och hantavirus. De specifika delar som ingår i de postdoktorala projekten är ansvar för utveckling av immunologiska metoder och att utföra virusspecifika B- och T-cellsanalyser på molekylär och genetisk nivå. Data som genereras kommer sedan att länkas kliniska parametrar som insamlats från diagnostiserade individer över lång tid. Arbetsuppgifter innefattar utförande och sammanställande av data samt att bidra till publicering av forskningsresultat.

Allmänna krav för ansökan

För behörighet krävs att kandidaten avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand, bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Önskvärda meriter

Den sökande ska ha omfattande praktisk erfarenhet av multicolor flödescytometri, ELISpot och in vitro B- och T-cellsodlingssystem. God förmåga att kunna arbeta självständigt och kommunicera flytande på engelska i tal och skrift. Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga arbeten på engelska är ett krav. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet, organisatoriska färdigheter, samarbetsförmåga samt en äkta entusiasm för ämnet och metodiken. Vi ser gärna att sökanden har en gedigen erfarenhet inom immunologisk infektionsforskning som kan stärkas med publikationer. Stark metodologisk kunskap inom flödescytometri, cellkultursystem, konfokalmikroskopi eller immunreceptorsekvensering är meriterande.

Övrigt

Heltid 2 år, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande dokument på engelska:

Personligt brev (1 sida) som belyser din mest betydelsefulla publikation som förste författare i en internationell vetenskaplig tidskrift samt även dina vetenskapliga intresseområden. CV (högst 2 sidor) inkluderad publikationslista samt kontaktinformation till tre referenser.

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, sista ansökningsdag är 2021-03-10.

Ytterligare information

För vidare information vänligen kontakta Mattias Forsell (mattias.forsell@umu.se) eller Johan Normark (johan.normark@umu.se)Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Mattias Forsell

073-0211221

Johan Normark

090-7850803

Diarienummer

AN 2.2.1-122-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-03-10

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.