Huvudmenyn dold.

• Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi

Institutionen tillhör medicinska och teknisk-naturvetenskapliga fakulteterna och erbjuder en vital forskningsmiljö med en bred uppställning av toppmoderna imaging-, metabolomik-, genomik- och screeningsanläggningar.

Vi söker nu en postdoktor för en tidsbegränsad anställning på 2 år avseende heltid. Planerat tillträde hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Många patogener har kapacitet att invadera mänskliga celler och att utnyttja det inre av sin värdcell som en replikativ nisch. Medan mänskliga celler har kraftfulla försvarsprogram som kan begränsa tillväxten av sådana inkräktare, utvecklades framgångsrika patogener för att motverka dessa försvar. En djupgående förståelse av den molekylära grunden för detta vapenlopp kan bana väg för innovativa läkemedel. I detta projekt strävar vi efter att tillämpa genetisk screening (t.ex. CRISPR/Cas9-screening, siRNA-screening, bakteriell mutantbibliotekscreening) för att identifiera nyckelaktörer i värd-patogen-interaktion, cellautonom immunitet och immunundandragande under infektion med obligatorisk intracellulär bakteriell patogen Chlamydia trachomatis.

Arbetsuppgifterna innefattar att utforma och utföra experiment, presentera forskningsresultat vid konferenser och skriva publikationer under ledning av gruppledaren.

Kvalifikationer

Kvalificerad att ansöka är de som avlagt en universitetsexamen motsvarande en europeisk universitets doktorsexamen i molekylärbiologi, cellbiologi, eller infektionsbiologi (eller motsvarande områden). Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger.

Den idealiska kandidaten bör ha akademiska ambitioner och vara villig att ta sig an vetenskapliga utmaningar. Kandidater måste ha dokumenterad praktisk erfarenhet av att arbeta med mänskliga cellkulturer och intracellulära bakteriepatogener. Dessutom krävs tidigare erfarenhet av molekylär genetisk manipulation av bakterier och mänskliga celler, metoder för genetisk screening och fluorescensmikroskopi.

Du bör vara mycket skicklig på att kommunicera både skriftligt och muntligt på engelska. Projektet är ett samarbetsprojekt med flera partners och därför förväntas du inte bara arbeta självständigt utan också fungera väl i en forskningsgrupp med kollegor inom andra forskningsområden. Utmärkt kommunikations-förmåga krävs även för att effektivt kunna interagera med kollegor och arbetskamrater inklusive kollegor från kompletterande forskningsområden.

Ansökan

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem senast 16 Augusti 2021. Din ansökan måste innehålla följande dokument, skrivna på engelska:

• Ett CV med information om utbildning, en lista över tidigare och nuvarande anställningar och enlista över publikationer
  • Ett personligt brev som beskriver din erfarenhet, matchar de kvalifikationer som krävs,forskningsintressen och motivation för att ansöka om tjänsten
  • En kopia av doktorsexamen certifikat
  • Kontaktuppgifter för två till tre referenser

Vi välkomnar din ansökan!

Mer om oss

Forskargruppen är en del av Laboratoriet för Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS) och Umeå Center for Microbial Research (UCMR), ett tvärvetenskapligt forskningscenter med fokus på forskning av högsta kvalitet och nya tillämpningar inom mikrobiologi. Du hittar mer information om oss på https://sixtlab.org/, www.mims.umu.se, www.ucmr.umu.se. För frågor angående tjänsten, kontakta projektledaren: Barbara Sixt (barbara.sixt@umu.se).

För mer information om institutionen för molekylärbiologi vänligen besök vår hemsida www.umu.se/molbiol.

Hösten 2021 eller enligt överenskommelse

Barbara Sixt

barbara.sixt@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-990-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-08-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.