Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor (2år) vid molekylärbiologiska institutionen

Institutionen för molekylärbiologi

Ansök

senast

2018-03-26

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en postdoktor i cell- och molekylärbiologi inom projektet " Peptidoglycan biology and genetics in Vibrio cholerae ". Anställningen är på heltid under två år och är placerad vid institutionen för molekylärbiologi, Umeå universitet. Sista ansökningsdag är 2018-03-26 och anställningen beräknas starta i maj 2018 eller enligt överenskommelse.

 

Projekt

Vi studerar cellväggens biologi och genetik i bakterier. Vi använder oss av högkapacitet-analytiska tekniker för att upptäcka nya faktorer för cellväggens homeostas. Det öppna projektet fokuserar på en genomet bred peptidoglykan profilering i modellen bakterien Vibrio cholerae. I studien kommer du att utföra toppmoderna UPLC-MS-analyser kopplade till kemometriska verktyg, levande mikroskopi och transposon-sekvense- visningar samt använda olika biokemiska, cell- och molekylärbiologiska tekniker.

Projektet är baserat i Felipe Cavas laboratorie för molekylär infektionsmedicin Sverige (MIMS) och vid Institutionen för molekylärbiologi, Umeå universitet.

 

kvalifikationer

Du måste ha en doktorsexamen vid tidpunkten för sista ansökningsdatum för denna rekrytering. Du bör vara mycket motiverad, har mycket god kommunikationsförmåga med kollegor och gruppledare och förmågan att samarbeta i ett team. Du måste ha tidigare erfarenhet av molekylär mikrobiologi och analytisk av kemi bakteriens cellvägg . Tidigare erfarenhet av NGS teknik (dvs MiSeq), stark genetik bakgrund och Tn-Seq är ett plus. Du måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

 

Ansökan

Du ansöker genom e-rekryteringssystemet nedan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska innehålla följande:

  • Ett personligt brev
  • CV med komplett publikationslista
  • Kopia av bevis om doktorsexamen
  • Kontaktuppgifter på minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem och vara inkommen senast 2018-03-26. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF.

Vi ser gärna att ansökan skrivs på engelska. 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

180501

Kontaktperson

Felipe Cava, forskare

felipe.cava@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-429-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-26