Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor Allmänmedicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Ansök

senast

2020-10-02

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Forskning om livsstilsfaktorers inverkan på folkhälsan är ett forskningsområde som expanderat under de senaste åren. Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, allmänmedicin söker nu en postdoktor med profil inom detta forskningsområde.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär metodarbete för kalibrering av självrapporterat stillasittande baserat på accelerometerdata med användning av kompositionell dataanalys (CoDA), validering av existerande riskmodeller för diabetes och utveckling av en Västerbottensmodell samt analysarbete avseende sambanden mellan stillasittande, glukosomsättning och minnesstörningar baserat på insamlade accelerometerdata samt enkätdata.

Kvalifikationer

Doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång.

Erfarenhet av arbete med med STATA och Actigraph accelerometer inklusive programvara. Särskilt efterfrågas erfarenhet av arbete med metabola samt hormonella analyser i relation till accelerometerdata och matematisk modellering med WinSAAM eller liknande programvara. Tidigare arbete med algoritmer för analys av aktivitetsdata är en merit.

Ett krav är sökanden ska kunna arbeta både självständigt och som del i ett forskarlag. Det förutsätts att den sökande bemästrar vetenskaplig engelska och har goda allmänna kommunikativa färdigheter i engelska (såväl muntligen som skriftligen).

Den sökande bör ha genomgått utbildning i Good Clinical Practice (GCP). Det är önskvärt att den sökande är legitimerad läkare.

Stor vikt läggs vid den sökandes lämplighet för det aktuella projektet.

Villkor

Anställning som Postdoktor, tidsbegränsad anställning 24 månader heltid.

Kontaktperson

Patrik Wennberg

patrik.wennberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1161-20

Ansök

senast

2020-10-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.