Postdoktor i Arbetsterapi, 2 år

• Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektet

Vår forskargrupp vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering; Enheten för arbetsterapi, studerar aktivitetsengagemang i vid bemärkelse och dess relation till välbefinnande och hälsa bland äldre människor.  I forskargruppen ingår såväl juniora som seniora forskare och det aktuella projektet kommer att ske i nära samarbete med primärvården, kommunen och andra forskare.

Projektet handlar om att inom primärvård utveckla en arbetsmodell för att identifiera personer med ensamhetsproblematik och riktade individanpassade insatser för att öka social delaktighet för den gruppen. Vidare handlar projektet om att utvärdera utfallet av att implementera arbetsmodellen i befintlig verksamhet

Dina arbetsuppgifter

Den aktuella anställningen rör huvudsakligen ett samarbetsprojekt som addresserar social delaktighet bland äldre som bor i eget boende och hur primärvård i samarbete med kommunen kan uppmärksamma och rikta insatser mot detta. Fokus i projektet är att tillsammans med företrädare för slutanvändare utveckla och utvärdera insatser som riktar sig mot att förebygga ensamhet genom deltagande i sociala aktiviteter.

Anställningen rör samskapande metoder med datainsamling, analys och tolkning samt skrivande av vetenskapliga publikationer. Arbetet sker i team både i och utanför campusområdet.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter. Postdoktor som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning.

Sökande ska ha disputerat inom ett forskningsområde av hög relevans för projektet. Dokumenterad projekterfarenhet rörande äldre personer och samskapande metoder krävs. Vidare ska sökande ha dokumenterad kunskap i såväl kvalitativ som kvantitativa forskningsmetoder. Erfarenhet av samarbete med klinisk verksamhet, goda kunskaper i svenska och engelska, god samarbets- och kommunikationsförmåga krävs.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att lämplig sökande har erfarenhet av att skriva forskningsansökningar, att planera vetenskapliga studier och bedriva vetenskapligt arbete. Meriterande är även erfarenhet av samarbete med primärvård liksom studier med fokus på sociala aktiviteter liksom aktivitetsvetenskap och/eller arbetsterapi.

Villkor

Sökande bör vara tillgänglig att påbörja anställningen den 1 december 2019 eller i samråd med kontaktperson. Placeringsort: Umeå

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan skall innehålla:

•  Curriculum Vitae (max 5 sidor)

•  En kort beskrivning av forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten och  en beskrivning av hur du skulle kunna bidra till den här forskningen

•  Kopior av examensbevis och relevanta kurser

•  En summering av tidigare uppnådda forskningsprestationer och kvalifikationer av speciellt intresse för den aktuella tjänsten (maximalt 3 sidor)

•  Publikationslista

•  Kopior av relevant artiklar (maximalt 5 artiklar)

•  En lista med 3 referenspersoner inklusive position och kontaktuppgifter

Ytterligare information kan erhållas från professor Ingeborg Nilsson, Tel. +46-(0)90-786 61 33 eller  e-mail ingeborg.nilsson@umu.se

2019-12-01 eller enligt överenskommelse

Ingeborg Nilsson

Diarienummer

AN 2.2.1-1394-19

Löneform

Månadlön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-10-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.