Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor i Kulturgeografi

Kulturgeografi

Ansök

senast

2018-12-12

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100
  • Ort Umeå

Institutionen för geografi och ekonomisk historia vid den samhällsvetenskapliga fakulteten söker nu en postdoktor med inriktning kulturgeografi för att arbeta i projektet: ” Occupations and regional economic transformation: Quantifying the evolution of workforce interdependence across regions” finansierad av Marcus och Marianne Wallenbergs forskningsstiftelse. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 2 år från och med mars 2019 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Anställning omfattar arbete med hur regionala yrkesstrukturer förändrats över tid och dessa förändringar är relaterade till olika möjligheter att upprätthålla sysselsättning och välfärd. Projektet bygger främst på nätverksanalyser av longitudinella mikrodata. Den sökande kommer vara ansvarig för planering och genomförande av forskning i samarbete med projektledaren. Undervisning kan komma att ingå i tjänsten.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad anställning på heltid under 2 år från och med mars 2019, upp till 20 % av anställningen kan komma att nyttjas till institutionstjänstgöring såsom undervisning. Placering vid enheten för Kulturgeografi vid Umeå universitet. Den anställde förväntas utföra sitt arbete vid institutionen och delta i enhetens övriga aktiviteter.

Kvalifikationer
För att kunna vara behörig att söka denna tjänst ska den sökande ha en doktorsexamen i kulturgeografi eller annat motsvarande område (inkluderat sociologi, ekonomi, ekonomisk historia, demografi eller organisationsstudier). I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Postdoktor som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning. Den sökande ska även ha dokumenterad forskningserfarenhet. Sökande ska kunna analysera longitudinella mikrodata, ha god kännedom om nätverksanalyser samt kunna tala och skriva engelska flytande.

Vi vill att du ska vara utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, ha lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt. Vi vill också att du är en person som tar fullt ansvar för de arbetsuppgifter du har att driva och genomföra. Arbetet kräver också att du har god förmåga att samarbeta med andra såväl inom som utanför Umeå universitet.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska innehålla:
- Komplett CV inklusive en fullständig publikationslista.
- En forskningsplan som beskriver den sökandes forskningsintressen i relation till tjänsten (Max 3 sidor).
- Den sökandes 3 mest representativa publikationer relaterat till denna tjänst

Information
För mer information om anställningen kontakta forskningsledaren Professor Rikard Eriksson (rikard.eriksson@umu.se).

Institutionen för geografi och ekonomisk historia
Institutionen för geografi och ekonomisk historia har närmare 70 medarbetare och är en del av samhällsvetenskaplig fakultet. För mer information om institutionen besök gärna vår hemsida, http://www.geoekhist.umu.se/

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Mars 2019

Kontaktperson

Urban Lindgren, prefekt

090-786 55 39

Rikard Eriksson, professor och forskningsledare

090-786 74 16

Tina Lundmark, personaladministratör

090-786 64 38

Diarienummer

AN 2.2.1-1842-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-12-12