Huvudmenyn dold.

Postdoktor i psykologi mot idrottspsykologi och/eller hälsopsykologi

Institutionen för psykologi

senast

2021-08-31

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Postdoktor i psykologi med inriktning mot idrottspsykologi och/eller hälsopsykologi

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida

Vi utlyser nu en postdoktor med placering vid Institutionen för psykologi. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till två år. Anställningen finansieras av projektmedel. I anställningen kan undervisning komma att ingå om motsvarande maximalt 20%.

Beskrivning av projektet

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta arbete inom ett projekt som utforskar tidsuppfattning i idrott och fysisk aktivitet med fokus på hälsa och prestation.

Forskningsprojektet kommer att involvera en mängd olika forskningsmetoder, inklusive psykofysiologisk datainsamling i idrottslaboratoriet, hälsofrämjande initiativ i samhället och arbete med stora databaser. Anställningen är vid Institutionen för psykologi.

• Doktorsexamen inom psykologi eller med annat för innehållet relevant examen.
  • Doktorsexamen som är avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång (om inte särskilda    skäl föreligger som föräldraledighet, militärtjänst, sjukledighet, etc.).
  • Ingen tidigare anställning som postdoktor (med stöd av postdoktoravtalet) under mer än ett år inom samma eller närliggande ämnesområde vid samma lärosäte/myndighet.
  • Dokumenterade kunskaper och forskningsmeriter i hälsopsykologi, idrottspsykologi, klinisk psykologi, kognitiv/experimentell psykologi eller närbesläktade områden som hälsopedagogik och folkhälsovetenskap.
  • Anställningen förutsätter goda kunskaper i svenska (eller nordiska språk) och engelska i både tal och skrift.
  • Sökande ska ha goda kunskaper inom både kvantitativ metod, statistisk analys och kvalitativ intervju- och analysmetodik.
  • Särskilt meriterande är kompetens inom psykofysiologi och erfarenhet av att arbeta med stora databaser.

En fullständig ansökan ska innehålla:

• Ett följebrev med en kort (cirka 2 sidor) beskrivning av dina forskningsintressen relaterade till ovan beskrivna projekt, och hur din expertis passar utlysningen.
  • Curriculum Vitae (CV), med en komplett publikationslista.
  • Doktorsexamensbevis och andra relevanta examensbevis och studieutdrag.
  • Din doktorsavhandling, samt gärna högst fem relevanta vetenskapliga publikationer.
  • Annan information som är relevant för din ansökan.

Åberopade dokument måste vara i Word- eller pdf-format. Sista ansökningsdag är den 31 Augusti 2021.

Närmare upplysningar lämnas av professor Paul Davis paul.davis@umu.se

+46-90-786 68 24 eller prefekt Annika Nordlund annika.nordlund@umu.se 090-786 78 30.

Planerat tillträde 1 november 2021 eller enligt överenskommelse.

1 november eller enligt överenskommelse

Paul Davis

Annika Nordlund

Diarienummer

AN 2.2.1-979-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-08-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.