Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktor i rättsvetenskap

Juridiska institutionen

Ansök

senast

2022-06-03

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Juridiska institutionen har cirka 65 anställda och vår forskning omfattar många olika rättsområden. Forskningen bedrivs i såväl mindre projekt, inriktade mot mer avgränsade juridiska områden som större ämnesöverskridande projekt i samverkan med andra discipliner och lärosäten. Vi har en dynamisk forskningsmiljö som expanderar och vi söker nu en postdoktor med inriktning mot associationsrätt för att ytterligare utveckla forskningen på institutionen. För mer information om Juridiska institutionen, besök gärna vår hemsida: https://www.umu.se/juridiska-institutionen/

Arbetsuppgifter

Den sökande förväntas planera och utföra självständig forskning inom projekt som den sökande har definierat men förväntas även samarbeta med andra forskare vid institutionen och med forskare från andra discipliner.

Om anställningen 

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under två år med start den 1 augusti eller enligt överenskommelse. I anställningen ingår egen forskning till minst 80 procent av arbetstiden. Undervisning och handledning på grund- och avancerad nivå kan komma att ingå till högst 20 procent av arbetstiden. Placering för anställningen är vid Juridiska institutionen vid Umeå universitet.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som i relevant ämne har avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag

Bedömningsgrunder

Vi letar efter en motiverad och ansvarsfull kandidat som både vill utvecklas som enskild forskare och som vill bidra till forskningen på institutionen. Vid urval bland de sökande kommer särskild vikt att läggas vid dokumenterade forskningsfärdigheter inom det associationsrättsliga området och förmåga att utföra forskning självständigt såväl som i team.  Särskild vikt kommer också läggas vid det tänkta projektets vetenskapliga kvaliteter med beaktande av dess potentiella bidrag till det associationsrättsliga området och institutionens forskningsmiljö samt projektets genomförbarhet.

Undervisning ingår som en del av anställningen och dokumenterad erfarenhet av undervisning på grundläggande och avancerad nivå samt universitetspedagogisk utbildning är därför meriterande. Eftersom den huvudsakliga delen av anställningen som postdoktor utgörs av egen forskning väger vetenskaplig kompetens tyngre än pedagogisk- och utbildningsmässig kompetens vid bedömningen av de sökandes kvalifikationer.

Ansökan

Ansökan ska bestå av:

 •  En kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer, dina vetenskapliga intressen och dina motiv för att söka anställningen (max två sidor)
 • En forskningsplan som beskriver den forskning som den sökande vill bedriva inom ramen för anställningen (max fem sidor)
 • CV/meritförteckning
 • Publikationslista
 • Kopior av relevanta examensbevis
 • Kopior av relevanta publikationer
 • Betygsutdrag från högskolestudier
 • Andra dokument som du vill åberopa

Om du avlägger din doktorsexamen efter sista ansökningsdag, ladda upp information om den planerade examinationen samt förväntat examinationsdatum.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Sista ansökningsdag är fredag den 3 juni 2022.

 Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Tillträde den 1 augusti eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Prefekt Ulf Vannebäck

090-7869382

Professor Johan Lindholm

090-7865603

Diarienummer

AN 2.2.1-830-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-06-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.