Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 november 2020)

Postdoktor i statistik, 2 år

Handelshögskolan vid Umeå universitet

senast

2020-12-01

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vid Enheten för Statistik, Handelshögskolan, Umeå Universitet bedrivs metodologisk forskning med samhälls­vetenskapliga och medicinska tillämpningar. Huvudforskningsprofilen är Modeller och metoder för analys av data från administrativa register och longitudinella studier. Dessutom är forskarna aktiva inom många tvärvetenskapliga projekt. Fokus för denna specifika anställning är utveckling av inferensmetoder och klustringsmetoder för funktionella data med tillämpningar framför allt på rörelsedata. Arbetet sker delvis inom ramen för forskningsprojektet ” Statistiska metoder för analys av rörelsedata”.

Arbetsuppgifter
Din forskning kommer att bedrivas inom ett multidisciplinärt forskningsprojekt som både inkluderar statistisk metodutveckling och tillämpade projekt. De teoretiska projekten är inriktade mot inferensmetoder för funktionella data med fokus på domänselektion samt klustringsmetoder för funktionella data, medan de tillämpade projekten i huvudsak kopplar till analys av rörelsedata. Projekten kommer att genomföras i nära samarbete med forskare vid enheten, vid institutionen för matematik och matematisk statistik, samt med forskare från andra discipliner. Undervisning (på svenska) i en omfattning om maximalt 20% kan vara en del av anställningen.

Anställningen är på heltid under två år. Det är önskvärt att sökanden kan börja januari 2021.

Behörighet
Sökande bör ha en doktorsexamen i statistik/matematisk statistik (eller motsvarande område). Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Kandidaten förväntas ha dokumenterad erfarenhet av

• att utveckla statistiska metoder för funktionella data,
  • förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp

Vidare krävs utmärkta kunskaper i programmering i R samt utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter i engelska.

Projektet kommer att vara baserat på ett tvärvetenskapligt samarbete med empiriska forskare. Du har goda sociala färdigheter och arbetar på ett fokuserat och produktivt sätt. Erfarenhet av interdisciplinär forskning och tvärvetenskapliga samarbeten, särskilt kopplat till analys av rörelsedata, är meriterande.

Din ansökan ska innehålla:

• Ett ansökningsbrev som beskriver dina forskningsintressen (max 2 sidor).
  • CV
  • Publikationslista.
  • Kopior av relevanta examensbevis och annan dokumentation som du vill inkludera som stöd för din ansökan.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2020-12-01.

Information
För mer information om anställningen kontakta Lina Schelin, 090-7865530, lina.schelin@umu.se, Sara Sjöstedt de Luna, 090-7865406, sara.sjostedt.de.luna@umu.se, eller biträdande prefekt Marie Eriksson, 090-7866108, marie.eriksson@umu.se.

Mer om Handelshögskolan
Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3000 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Enheten för statistik har ca 35 anställda. Vi bedriver statistisk grundforskning och empirisk forskning i nära samarbete med andra vetenskaper.

Handelshögskolan är AACSB-ackrediterad och hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: www.umu.se/handelshogskolan/

Välkommen med din ansökan!

2021-01-01 eller enligt överenskommelse

Lina Schelin

090-7865530, lina.schelin@umu.se

Sara Sjöstedt De Luna

090-7865406, sara.sjostedt.de.luna@umu.se

Marie Eriksson, biträdande prefekt

090-7866108, marie.eriksson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1505-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-12-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.