Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Postdoktor inom arbetsrelaterad ohälsa

Avdelningen för fysioterapi

senast

2021-04-30

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Om projektet

Forskningsprojektet avser att utvärdera hur ett digitalt verktyg för chefer kan ge stöd i deras arbete för att hantera fysisk och psykisk ohälsa bland medarbetare. Det digitala verktyget utvecklas i samarbete med Prevent och prövas av chefer vid små och stora företag, inom offentlig och privat verksamhet, samt inom olika branscher.

Om anställningen

Anställningen avser heltid under två år, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå och anställningens placering är institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, fysioterapi. På grund av rådande omständigheter med Covid-19 kan arbetet tillfälligt utföras på distans.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projektet, vilket inkluderar främst kvalitativ datainsamling, analys och rapportering av resultat. Förutom att du kommer att samarbeta i ett team med forskare från olika discipliner, kommer du även till stor del att koordinera och planera insatser i samverkan med externa parter i projektet.

Den vi söker

Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen inom för projektet relevant område, samt ha kunskap och erfarenhet av kvalitativa studier. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete och/eller forskning relaterat till projektets inriktning, såsom förebyggande- och/eller rehabiliterande arbete vid arbetsrelaterad ohälsa, processutvärderingar, samt erfarenhet av att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö. Övriga kvalifikationer är att du måste vara svenskspråkig och bekväm med att arbeta självständigt och som del i en projektgrupp.

Behörighet

Behörig att söka är den som avlagt doktorsexamen, inom för projektet relevant område. I första hand bör den komma ifråga som avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger (så som föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, sjukdom, förtroende uppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter).

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla

• Styrkt CV
  • Kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten (ange aktuellt referensnummer) och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 A4)
  • Publikationsförteckning
  • Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)
  • Kopior av relevanta examensbevis
  • Kopia på körkort
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Närmare upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Therese Eskilsson, tfn 090-7869138 eller therese.eskilsson@umu.se

Enligt överenskommelse

Therese Eskilsson

090-7869138,

Diarienummer

AN 2.2.1-363-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-04-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.