Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktor inom e-hälsa med tillämpning i fysioterapi

Avdelningen för fysioterapi

Ansök

senast

2021-08-25

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en postdoktor vid avdelningen för fysioterapi till ett forskningsprojekt om digital fallprevention för seniorer. Anställningen avser heltid under två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Projektbeskrivning

Som postdoktor kommer du att arbeta i projektet Säkra steg där vi utvärderar nya digitala metoder för att ge stöd till äldre personer att komma igång med och underhålla fallpreventiv träning. I forskargruppen har vi tillsammans med äldre personer utvecklat appen Säkra steg som nu utvärderas i en randomiserad kontrollerad studie med drygt 1600 deltagare över 70 år från hela landet (se www.sakrasteg.se).

Arbetsuppgifter

I din roll som postdoktor kommer du att ingå i ett team av seniora och juniora forskare med en tvärvetenskaplig inriktning. Tillsammans med forskargruppen kommer du framför allt att arbeta med analys, manusskrivande och spridning av resultat från den pågående studien. Både kvalitativa och kvantitativa metoder används i projektet. Du kommer även att vara delaktig i vidareutveckling av digitala stöd för äldre personers träning där kontakt med framtida användare och andra forskare/utvecklare ingår.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi eller annat för projektet relevant ämne. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Vi letar efter en kandidat med förmågan att arbeta självständigt såväl som en del av ett team. Det är meriterande att ha erfarenheter av arbete relaterat till projektets inriktning såsom erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa studier, kunskaper i beteendeförändringsteorier samt erfarenhet av arbete med äldre personer och av design av digitala medier och utveckling av e-hälsoverktyg.

Ansökan skall innehålla

  • Curriculum Vitae
  • En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 1 A4-sida)
  • En publikationsförteckning och kopior av relevanta artiklar (max 5 st)
  • Kopior av relevanta examensbevis
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem som du kan nå via applikationsknappen nedan. När ansökan tas emot kommer du att få ett bekräftelsemail.

Närmare upplysningar lämnas av Marlene Sandlund, 090-786 95 30, marlene.sandlund@umu.se.


Välkommen med din ansökan!Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Marlene Sandlund, universitetslektor

marlene.sandlund@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-844-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-08-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.