Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Postdoktor inom e-hälsa och fysioterapi

Avdelningen för fysioterapi

Ansök

senast

2021-05-18

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en postdoktor till ett forskningsprojekt riktat mot personer med kroniskt obstruktiv lungsjukdom inom avdelningen för fysioterapi. Anställningen avser heltid under två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Forskningsprojektet avser att undersöka hur ett e-hälsoverktyg, ”Min KOL”, kan stödja implementering av evidensbaserade hälsofrämjande insatser för personer med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL. Min KOL har utvecklats genom användarmedverkan och kommer att finnas tillgänglig som e-tjänst på 1177 Stöd och Behandling. Min KOL kommer att utvärderas i en pilot- och genomförbarhetsstudie samt i en nationell randomiserad kontrollerad studie.  

 

Arbetsuppgifter

Som postdoktor kommer du att ingå i ett team av seniora och juniora forskare från olika discipliner (fysioterapeuter, ingenjör, datavetare och läkare). Tillsammans med forskargruppen kommer du framför allt att arbeta med en pilot- och genomförbarhetsstudie och därefter en randomiserad kontrollerad studie gällande personer med KOL. Detta innebär planering, organisation och genomförande av datainsamling med påföljande dataanalys och redovisning. Även kontakt med deltagare (patienter och personal) under datainsamling och intervention ingår. Kvantitativa och kvalitativa metoder kommer användas.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi eller annat för projektet relevant ämne. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Det är meriterande att ha erfarenheter av arbete relaterat till projektets inriktning, såsom mätning av fysisk aktivitetsnivå, erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa studier samt erfarenhet av arbete med e-hälsoverktyg och/eller teknisk kompetens. Då kontakt med deltagare ingår i arbetet med studien är det nödvändigt att kunna prata och skriva svenska, liksom att ha ett körkort som är giltigt för att köra bil i Sverige.

 

Ansökan skall innehålla

  • Curriculum Vitae
  • En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 sidor)
  • En publikationsförteckning Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)
  • Kopior av relevanta examensbevis
  • Kopia på körkort som är giltigt i Sverige
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Närmare upplysningar lämnas av Karin Wadell, 090-786 98 87, 070-88 22 646, karin.wadell@umu.se.


Välkommen med din ansökan!

 Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Karin Wadell

090-7869887

Diarienummer

AN 2.2.1-609-21

Löneform

Månadslön

Ansök

senast

2021-05-18

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.