Huvudmenyn dold.

Postdoktor inom fysiologin bakom syrgasdetektion

Umeå centrum för molekylär medicin (UCMM)

senast

2021-12-09

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Ansökningar välkomnas till en postdoktoranställning i Dr. Changchun Chen’s laboratorium vid Umeå universitet, Sverige, till ett projekt rörande studier av syrgasdetektion. Laboratoriet är anslutet till Wallenberg Centrum för Molekylär Medicin (WCMM) och är lokaliserat vid Umeå Centrum för Molekylär Medicin (UCMM). Anställningen avser en 2-årig heltidsanställning som kan tillträdas från och med februari 2022.

Projektbeskrivning

Forskningsprojektet syftar till att identifiera molekylära mekanismer och neurala kretsar som reglerar de beteendeförändringar som sker i respons till variationer i syrgasnivåer. Projektet fokuserar på att förstå hur cytokiner kan påverka cellulära processer, såsom syrgasstimulering och andra stressfaktorer, i både nematoden C. elegans och odlade nervceller från däggdjur. Projektet involverar storskaliga genetiska screener, genomics, biokemi, mätning av kalcium signalering, opto-genetik samt RNA-profilering av enstaka nervceller.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha doktorstitel inom relevant forskningsområde (biologi, genetik, biokemi). Hög prioritet läggs vid starkt motiverade sökande som kan arbeta självständigt inom en forskningsgrupp.  Den ideala kandidaten kan uppvisa expertkunskaper inom genetik, cell biologi, biokemi eller liknande relevanta ämnesområden. Tidigare erfarenhet av arbete med neuronal singelcells RNA sekvensering, biokemi och genomeditering med CRISPR i C. elegans är ett krav.

Urvalskriterier

I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Villkor

Heltidsanställning, tidsbegränsad 2 år.

Enligt överenskommelse

Changchun Chen, biträdande universitetslektor

changchun.chen@umu.se, 090-786 71 35

Diarienummer

AN 2.2.1-1414-21

Löneform

Månadslön

senast

2021-12-09

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.