Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktor Kost- och måltidsvetenskap

Institutionen för Kost- & måltidsvetenskap

Ansök

senast

2021-08-16

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en postdoktor. Anställningen är en tidsbegränsad anställning under två år på heltid (100 %). Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 210816. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som postdoktor förväntas du befästa och vidareutveckla i första hand dina vetenskapliga färdigheter. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av forskning med anknytning till kost- och måltidsvetenskap där publicering av forskningsresultat i vetenskapliga tidskrifter och ansökan om externa forskningsmedel utgör en del. 

I anställningen ingår 80% forskning och 20% undervisning och/eller annan institutionstjänstgöring.

Tjänstgöringsort är Umeå och ett aktivt deltagande i institutionens aktiviteter förväntas. 

Behörighet
Behörig är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i kost- och måltidsvetenskap, måltidskunskap eller i annat ämne med relevans för inriktningen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Den som erhåller anställningen får inte tidigare varit anställd som postdoktor under mer än ett år inom samma eller närliggande ämnesområde vid Umeå universitet. Postdoktor som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning. 

Vid bedömningen av de sökande kommer särskild vikt att läggas vid vetenskaplig skicklighet. Tidigare vetenskapliga publikationer i internationella tidskrifter som är relevanta för forskningsområdet är en stark merit. Vetenskaplig skicklighet bedöms också genom forskningsplanens kvalitet. Praktiska erfarenheter av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av att leda och administrera projekt är meriterande. God förmåga att samverka med andra forskare är ett krav, likaså god förmåga att tala och skriva på svenska och/eller engelska. Vid tillsättningen prioriterats forskningsplaner med en tydlig inriktning mot kost- och måltidsvetenskap och en tydlig vision om hur den forskning som planeras inom anställningen kommer att bidra till att stärka kost- och måltidsvetenskaplig forskning vid Umeå Universitet. Inriktningen på forskningen ska relatera till något av de sex profilområden som finns vid institutionen, se  här

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning under två år på heltid (100 %) med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Umeå. 

Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 210816. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Ansökan ska innehålla:

  • Meritförteckning/CV
  • Personligt brev som bland annat sammanfattar forskningsintressen samt varför du är intresserad av anställning som postdoktor (max 2 sidor)
  • Forskningsplan skriven på svenska eller engelska som bör innehålla problembeskrivning, syfte, metod samt forskningens relevans för forskningsområdet kost- och måltidsvetenskap samt för institutionens forsknings- och grundutbildningsverksamhet (max 4 sidor exkl. referenslista)
  • Fullständig publikationslista
  • Kopia av doktorsavhandlingen samt högst fem relevanta publikationer bifogas
  • Kopia av examensbevis
  • Namn och aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner


I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, referenstagning och arbetsprov. 

Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap; Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- & måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 30-tal medarbetare, men vi är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här

Välkommen med din ansökan!    

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Carita Bengs, carita.bengs@umu.se

090-786 78 19

Diarienummer

AN 2.2.1-676-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-08-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.