Huvudmenyn dold.

Postdoktor med fokus på digitaliserad byggd miljö

Byggteknik

senast

2021-12-01

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har för tillfället ca 100 anställda och bedriver forskning inom områden som energiteknik, laserspektroskopi, medicinsk teknik, maskininlärning och inbyggda system likväl som robotik. För mer information besök: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-fysik-och-elektronik/

Vi letar nu efter en mycket motiverad postdoktor med påvisad expertis inom digitaliserad och hållbar byggd miljö. Anställningen avser heltid under två år med tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 1 december 2021.

Projektbeskrivning
Forskningen om energieffektivisering på Umeå universitet syftar till att förbättra hållbarheten i den bebyggda miljön. Effektiviseringen omfattar en byggnads hela livscykel från produktion via brukarskedet till demontering och återanvändning.  energi till operativ energianvändning. De pågående forskningsprojekten innefattar relationen mellan byggnadernas energianvändning och brukarnas beteende, termisk komfort och digitaliseringens möjligheter med modellering av byggnadsinformation och AI.

Digital teknik förändrar dramatiskt AEC-sektorn (Architecture, Engineering, and Construction), från verktygen och processerna som används till hur människor och organisationer upplever och interagerar med den byggda miljön. Projektet kommer att bedriva avancerad forskning om multidimensionella virtuella miljöer, datadriven modellering och intelligenta avkänningsnätverk för att undersöka sambandet mellan mänsklig erfarenhet och digitaliserad byggd miljö.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter. Postdoktor som ska undervisa eller handleda ska ha relevant högskolepedagogisk utbildning.

För att komma i fråga för denna anställning måste du ha en doktorsexamen eller en utländsk examen som anses vara likvärdig, inom byggteknik och ledarskap, energieffektivisering av byggnad, datavetenskap eller annat för projektet relevant ämne.

Den sökande ska uppvisa skicklighet i både muntlig och skriftlig engelska.

Dokumenterad kunskap och beprövad forskningserfarenhet inom minst ett av områdena: VR-modellutveckling (Virtual reality), digitaliserad byggd miljö, människa-datorinteraktion, avkänning i den inbyggda miljön är meriterande.

Kraven måste vara uppfyllda vid sista ansökningsdag.

En fullständig ansökan ska innehålla följande dokument:

1. Ett personligt brev som innefattar en kort beskrivning av motivationen till ansökan och de meriter som stödjer att sökande är lämplig för tjänsten;
  2. Curriculum vitae med dokumenterad kunskap och relevant erfarenhet;
  3. Beskrivning av en framtida forskningsplan som är relevant för projektet;
  4. Styrkta kopior av doktorsexamen och andra relevanta examensbevis;
  5. Kopior av doktorsavhandling och relevanta publikationer;
  6. Kontaktinformation till två referenser;
  7. Övriga handlingar som du vill åberopa

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska. Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringssystem. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 1 december 2021.

Närmare upplysningar lämnas av:

professor Weizhuo Lu, weizhuo.lu@umu.se, +46 73 836 95 36

eller professor Thomas Olofsson, thomas.olofsson@umu.se, +46 90-786 67 10

2022-01-01 eller enligt överenskommelse

Weizhuo Lu

Thomas Olofsson

Diarienummer

AN 2.2.1-1547-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-12-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.