Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Postdoktor med inriktning mot medicinsk vetenskap

Avdelningen för fysioterapi

senast

2021-03-12

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering söker en postdoktor till projektet ”COPD-HIT”.

Beskrivning

Den aviserade tjänsten är en del av COPD-HIT-studien. Det övergripande syftet med denna internationella multicenterstudie är att fastställa genomförbarhet & effekt av ett nytt koncept av supramaximal högintensiv träning på muskel, hjärna, kardiovaskulär och psykologisk funktion bland personer med KOL. Postdoktorprojektet är relaterad till den första fasen av COPD-HIT-studien. Fas ett är en tvärsnittsstudie med syfte att fastställa genomförbarheten och akuta effekterna av supramaximal HIT vid KOL genom att jämföra akuta svar (t.ex. träningsintensitet, kardiorespiratorisk belastning, upplevd ansträngning etc) av supramaximal HIT och ett kontinuerligt protokoll för måttlig intensitet. Placeringsort är Umeå. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projektet, med största tyngd på datainsamling, analys och rapportering av resultat. Som postdoktor kommer du att arbeta självständigt och även samarbeta i ett team av juniora och seniora forskare från olika discipliner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som avlagt doktorsexamen inom medicinsk vetenskap eller annat för projektet relevant område. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång Det är önskvärt att ha erfarenheter av klinik och/eller forskning relaterat till fysisk träning och fysiska tester (specifikt av genomförande av tester/undersökning avseende kardiorespiratoriska parametrar).

Erfarenhet av relevant kvantitativ dataanalys, ex repeated measures ANOVA med statistikprogrammet SPSS är meriterande. Utmärkta kunskaper i engelska är önskvärt.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

• Ett personligt brev med en motivering till varför du söker anställningen och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 1 A4-sida).
  • Ett CV med publikationslista.
  • Styrkta kopior av relevanta handlingar (ex doktorsexamen)
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Närmare upplysningar lämnas av Docent Andre Nyberg, andre.nyberg@umu.se Välkommen med din ansökan!

2021-04-01 eller enl överenskommelse

Andre Nyberg

Diarienummer

AN 2.2.1-261-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SEKO

SACO

ST

senast

2021-03-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.