Huvudmenyn dold.

Postdoktor med inriktning mot medicinsk vetenskap

Avdelningen för fysioterapi

senast

2021-08-16

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering söker nu en postdoktor till ett projekt om högintensiv träning för äldre personer inom avdelningen för fysioterapi. Anställningen avser heltid under 2 år. Tillträde den 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning

Anställningen är inom ”the Umeå HIT Study”, som är en interdiscplinär studie. Den första delen av studien är en randomiserad kontrollerad studie som utvärderar genomförbarhet och effekter av högintensiv träning på muskel, hjärna, kardiovaskulär och psykologisk funktion bland äldre personer som inte är träningsaktiva. Projektet jämförde högintensiv träning under sex-sekunders intervaller, med kontinuerlig konditionsträning med medelhög intensitet. All data är insamlad och de första preliminära analyserna är genomförda. Denna postdoktortjänst är främst kopplad till den andra fasen av ”the Umeå HIT Study”, där träningsinterventionen kommer att bli anpassad och implementerad, i samarbete med äldre personer och seniororganisationer. Syftet är att nå ut med träningsformen till stora grupper av äldre personer. Även arbete med redan insamlad data från studiens första fas kan bli aktuellt.

Arbetsuppgifter

Du kommer som postdoktor att arbeta självständigt och även samarbeta i ett team av juniora och seniora forskare från olika discipliner. I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projektet, med största tyngd på datainsamling, analys och rapportering av resultat. Det kan även ingå handledning av studenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som avlagt doktorsexamen inom medicinsk vetenskap eller annat för projektet relevant område. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Du bör ha god förmåga att både arbeta självständigt och av att samarbeta med andra.

Det är önskvärt att ha erfarenheter av klinik och/eller forskning relaterat till fysisk träning och fysiska tester. Erfarenhet av relevant kvantitativ dataanalys är meriterande, samt kunskaper i beteendeförändringsteorier. Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska är ett krav. Då kontakt med deltagare kan ingå i arbetet med studien är det också önskvärt att kunna prata och skriva svenska, men det är inget krav för anställningen.

Ansökan ska innehålla

• Personligt brev med en motivering till varför du söker anställningen och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 1 A4-sida).
  • CV med publikationslista.
  • Styrkta kopior av relevanta handlingar (ex doktorsexamen)
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Närmare upplysningar lämnas av professor Erik Rosendahl, erik.rosendahl@umu.se

Välkommen med din ansökan!

2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Erik Rosendahl, professor

Diarienummer

AN 2.2.1-984-21

Löneform

Månadslön

senast

2021-08-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.