Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2019-11-01

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

I projektet studeras nyckelenzymer för nukleotidmetabolismen i parasiten Trypanosoma brucei (orsakar afrikansk sömnsjuka) för att identifiera läkemedel som specifikt slår mot parasiten med så få biverkningar som möjligt på våra egna celler. Jämförande studier görs därför på mammala celler. Vidare testas effekten av läkemedlen på parasitens nukleotidnivåer och de bästa läkemedelskandidaterna testas ut på T. brucei-infekterade möss. 

Anställningen är på två år och på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

HPLC-analyser av ribonukleotider och deoxyribonukleotider från T. brucei och mammala celler, kloning, rening och analys av nukleosidkinaser, EC50-assays för att studera effekten av nukleosidanaloger på T. brucei och mammala celler, samt försök när dessa analoger testas ut på T. brucei-infekterade möss. 

Kvalifikationer

Doktorsexamen i medicinsk kemi eller motsvarande. Erfarenhet av kloning, proteinexpression och rening, HPLC-analyser av nukleotider och deoxyribonukleotider, mätning av enzymaktiviteter på nukleosidkinaser, cellkulturarbete med Trypanosoma brucei och mammala celler inklusive EC50-mätningar, och försök på T. brucei-infekterade möss. Personen ska kunna uttrycka sig väl på engelska i både tal och skrift. 

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.  

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Andrei Chabes

073-6205446

Diarienummer

AN 2.2.1-1456-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.