Hoppa direkt till innehållet
printicon

Postdoktor

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2019-12-20

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Anställningen avser medverkan i forskningsprojekt där dNTP metabolism hos S. cerevisiae och möss studeras.

Anställningen är på två år på heltid med tillträdesdag efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Analys av ribo- och deoxyribonukleotidmetabolismen i olika organismer såsom jäst och möss. Bestämning av ribo- och deoxyribonukleotidnivåer, bestämning av ribonukleoidreduktas aktivitet, cellodling, avel av möss, genotyping, synkronisering av celler, analys av cellcykel med hjälp av flödescytometri, DNA kloning, sekvensering av DNA, Western blot, samt handledning av studenter och forskarstuderande i olika praktiska moment.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen i medicinsk kemi, eller motsvarande kompetens, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.  

Personen ska vidare ha god förståelse av ribonukleotidreduktas systemet, thioredoxin systemet och nukleotidmetabolismen i eukaryota celler, avel av möss, proteinrening, cellodling och cellsynkronisering, Western blotting, immunoprecipitering, DNA kloning, samt analys av ribo- och deoxyribonukletider.

Vi söker en person som har god förmåga att arbeta självständigt såväl som god förmåga att samarbeta med andra. Personen ska ha god organisationsförmåga och kunna uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktperson

Andrei Chabes

073-6205446

Diarienummer

AN 2.2.1-1793-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-12-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.